:

Is het veilig om pesto te koken?

Amina Lathrope
Amina Lathrope
2025-10-08 11:54:47
Count answers : 5
0
De allerbelangrijkste regel bij het gebruik van pesto is: niet verwarmen. Niet op je pizza, niet in je salade en ook niet door de pasta. Pesto heeft een frisse, rauwe smaak die verloren gaat bij langdurige (hoge) verwarming. Meng zonder te verwarmen.
Brent Backer
Brent Backer
2025-09-29 16:58:39
Count answers : 3
0
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpannetje tot ze licht verkleurd zijn. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe. Even omscheppen, proeven en klaar is je zelfgemaakte groene pesto!

Lees ook

Hoe maak je eigen pesto?

Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmo Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte pesto houdbaar?

Je kunt verse zelfgemaakte pesto tot 2 maanden in de koelkast bewaren in een gesteriliseerd weckpotj Lees meer