:

Hoe kan ik hummus pimpen?

Johannes Lutterveld
Johannes Lutterveld
2025-09-21 17:50:04
Count answers : 6
0
Pureer de kikkererwten met wat plantaardige olie, een flinke schep tahin, een teentje knoflook, een beetje citroensap, peper en zout. Ga naar hartelust los met kruiden en specerijen die je lekker vindt. Naast alle mogelijke kruiden en specerijen kun je je hummus ook een bijzondere smaak meegeven door groente toe te voegen tijdens het pureren. Je kan vast nog veel meer verzinnen dat goed combineert met hummus. Nog niet genoeg gevarieerd? Gelukkig zijn er nog genoeg voorbeelden van wat je zoal op je broodje hummus kan doen.
Elena van de Biezenbos
Elena van de Biezenbos
2025-09-21 16:17:19
Count answers : 5
0
Je kan bijvoorbeeld voor wat rauwe groentjes en feta gaan, verschillende scheutjes en groentjes, noten,.. Doe de hummus in een kommetje en voeg er de Griekse yoghurt aan toe. Yoghurt aan je hummus toevoegen zorgt ervoor dat hij iets zachter wordt van smaak en zorgt voor een smeuïger geheel. Neem er een mooie schotel bij en smeer er de hummus in uit. Verdeel er de granaatappel en pistachenoten over. Sprenkel er wat olijfolie over en werk af met verse peterselie en eventueel een beetje peper.

Lees ook

Welke kruiden zijn geschikt voor hummus?

Lekkere hummus variaties Je kunt met hummus eindeloos variëren. Voeg eens andere kruiden toe, vers Lees meer

Waarom kun je geen hummus meer eten na 7 dagen?

Hummus is 5-10 dagen houdbaar in de koelkast. Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan. Niet meer eten Lees meer

Sofia Knuf
Sofia Knuf
2025-09-21 14:23:23
Count answers : 2
0
Hummus zelf maken is dus echt niet moeilijk, maar het kan er saai uit zien. Je kan je hummus gaan ‘loaden’ of gaan beleggen met allemaal lekkere toppings. Enkele van mijn favorieten zijn: verkruimelde feta scheutje olijfolie Sumac Zwarte/witte sesamzaadjes Verse peterselie/munt Fijngesneden tomaatjes Olijven Kappertjes Maar deze lijst is uiteraard niet eindig, voeg vooral toe wat je zelf lekker vindt. Doe de kikkererwten in en kom (als je pureert met een staafmixer) of in een keukenmachine, samen met de tahini, het sap van de citroen, het wat en de olijfolie. Kruid royaal met peper en zout. Pureer tot er een gladde massa ontstaat en laat daarna zeker nog zo’n 3 minuten draaien. Blijft de hummus nog wat te droog? Voeg dan een lepeltje extra water of olijfolie toe tot het een gladde massa wordt.