:

Hoe kan ik smeuige hummus maken?

Saar Hassan
Saar Hassan
2025-10-22 23:27:24
Count answers : 6
0
Pel je kikkererwten, het is zo simpel als dat en het maakt een wereld van verschil. Niet nadenken, gewoon pellen, het schilletje van een kikkererwt is lastiger om te mixen. Voeg vloeistof toe, dit kan gefilterd water zijn of het water dat je overhoudt na het koken van de kikkererwten. Als je de hummus pureert, voeg water toe zodat je hummus bijna aan de dunne kant is, het wordt vanzelf smeuïg. Probeert zo min mogelijk toevoegingen te gebruiken. Kook de kikkererwten goed door na een nacht weken. Pel de kikkererwten en knijp voorzichtig de kikkererwt uit de schil. Plaats alle ingrediënten in een keukenmachine, behalve het water. Voeg het water toe als je al een puree hebt. Voeg genoeg water toe zodat de hummus iets aan de dunne kant is. Besprenkel met nog wat meer olijfolie en serveer.
Sienna de Vos
Sienna de Vos
2025-10-15 05:51:35
Count answers : 7
0
Als je kikkererwten uit blik gebruikt, houd dan wat van het vocht bij. Dat zal ervoor zorgen dat de hummus beter bindt en extra smeuïg wordt. Extra stap: vind je de hummus te dik? Voeg dan wat meer olijfolie of water toe.

Lees ook

Welke kruiden zijn geschikt voor hummus?

Lekkere hummus variaties Je kunt met hummus eindeloos variëren. Voeg eens andere kruiden toe, vers Lees meer

Waarom kun je geen hummus meer eten na 7 dagen?

Hummus is 5-10 dagen houdbaar in de koelkast. Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan. Niet meer eten Lees meer

Yara Demir
Yara Demir
2025-10-09 09:22:06
Count answers : 7
0
Gebruik altijd gedroogde kikkererwten en geen kikkererwten uit blik. De gedroogde variant is veel smaakvoller. Wees geduldig, de kikkererwten moeten namelijk eerst een hele nacht weken in water en daarna moeten ze nog ongeveer een klein uur koken. Als je te gehaast bent, wordt het nooit lekker smeuïg. Haal de velletjes van de kikkererwten na het koken voor extra smeuïgheid. Gooi het water waar de kikkererwten in hebben gekookt niet weg, maar gebruik dit, in plaats van kraanwater, om de hummus dunner te maken. Zo krijgt de hummus meer smaak. Ze zei dat dit schijnt te helpen voor een romige crèmestructuur van de hummus. En dat willen we natuurlijk: een perfect smeuïge hummus.
Xavi van Parijs
Xavi van Parijs
2025-10-05 05:51:21
Count answers : 9
0
Er zijn een aantal tips om smeuïge hummus te maken: 1. Week de kikkererwten een nacht in water voordat je ze kookt. 2. Voeg tijdens het koken baking soda toe om de kikkererwten extra zacht te maken. 3. Voeg na het koken ijswater of ijsblokjes toe aan de kikkererwten voor een smeuïge textuur. 4. Gebruik kwalitatieve ingrediënten, zoals tahin op basis van 100% sesamzaad, voor de beste smaak.

Lees ook

Waarmee dip je in hummus?

Je kunt hummus dippen met platbrood, pitabroodjes, grissini, nacho's, komkommer, reepjes paprika, ra Lees meer

Hoe gezond is zelfgemaakte hummus?

Hummus bevat verschillende vitaminen en mineralen, maar vooral veel mangaan. Verder is het vezelrij Lees meer

Mick Prinsen
Mick Prinsen
2025-09-21 13:42:17
Count answers : 8
0
Spoel je kikkererwten en laat even uitlekken. De rest van de ingrediënten doe je in de blender en mix je tot een egale massa. Schep af en toe even om als je blender of staafmixer niet helemaal mee wil werken. Is het te droog dan voeg je wat meer olijfolie toe. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout, citroen of cayennepeper toe.
Marinus van de Velde
Marinus van de Velde
2025-09-21 13:38:10
Count answers : 6
0
Doe alle ingrediënten in een mixer. Voeg beetje bij beetje 3 tot 4 eetlepels olijfolie toe en naar smaak peper en zout. Mix tot een gladde hummus. Als de hummus nog wat dik is kun je een extra eetlepel olijfolie of water toevoegen om hem iets dunner te maken.

Lees ook

Wat zijn lekkere toppings voor hummus?

De toppings op de hummus geven net die extra bite. De kruidige smaak van de geroosterde kikkererwte Lees meer

Kan ik afvallen met hummus?

Het eten van hummus om af te vallen is ook een aanrader. Hummus is namelijk een product dat niet v Lees meer