:

Welke havermout voor koekjes?

Tyler Boetet
Tyler Boetet
2025-09-20 16:36:03
Count answers : 7
0
Je mag kiezen welke havermout je gebruikt, maar ik gebruik de kleinere instant vlokken voor een fijnere textuur. Er staat op de doos met deze vlokken vaak gewoon ‘havermout’. De standaard havermout die je in de winkel koopt, zijn degene die ik ook gebruikt heb. Dat zijn de kleinere quick/instant oats en er staat ‘havermout’ op de verpakking. De grotere steelcut oats worden vaak ‘havervlokken’ genoemd op de verpakking.
Emir van Dagsburg
Emir van Dagsburg
2025-09-20 16:04:25
Count answers : 10
0
In plaats van havermout kun je ook havervlokken roosteren voor een extra intense haversmaak.

Lees ook

Hoe gezond zijn havermoutkoekjes?

Ik noem deze havermoutkoekjes zelf niet gezond, omdat er 100 gram suiker in zit. Desalniettemin zij Lees meer

Wat zijn de gezondste koekjes?

Gezonde koekjes zijn koekjes die voedingsstoffen bevatten waar je lijf iets mee kan. Denk aan vezel Lees meer

Mart de Roos
Mart de Roos
2025-09-20 14:13:17
Count answers : 4
0
Als je bakt met havermout, dan wordt daarmee de fijnere vlok bedoeld. In principe kun je zowel de grove havervlokken, als de fijne havervlokken (havermout) gebruiken om deze koekjes te bakken. De grove vlokken geven een iets ander effect qua structuur, maar smaakt ook goed in deze koeken. Wat ik zelf nooit gebruik is muesli, met name omdat daar rozijnen doorheen zitten en daar houd ik niet van. Afgaande op de feedback van de Laura’s Bakery thuisbakkers heb ik begrepen dat je de koeken ook prima met muesli kunt bakken.
Adam Hooi
Adam Hooi
2025-09-20 14:12:34
Count answers : 5
0
Havermoutkoekjes zijn de snack van deze maand. Havermout en bananen zijn de hoofdingrediënten. De rest kan alles zijn: noten, gedroogd fruit, stukjes pure chocolade, zaden. Wat ik meestal doe is 1 banaan per 100-150 gram droge ingredienten. De Havermoutkoekjes kun je bewaren in een luchtdichte voorraaddoos.
Hendrik Vandenbergh
Hendrik Vandenbergh
2025-09-20 12:26:11
Count answers : 5
0
Havermoutkoeken met noten en rozijnen zijn een krokant tussendoortje boordevol vezels. Meng 150 g havermout, 1 tl bakpoeder, 50 g speltmeel en een mespunt zout in een kom.
Sofie van der Veen
Sofie van der Veen
2025-09-20 11:38:35
Count answers : 6
0
Ook gebruik ik het liefst biologische havermout, maar daar ben je zelf vrij in.