:

Hoe paneer ik kaaskroketten?

Lorenzo Blom
Lorenzo Blom
2025-09-20 11:54:23
Count answers : 5
0
Haal de kaasragout na een dag uit de koelkast. Schep bollen ragout van ongeveer 75 gram, en rol ze door het fijne paneermeel tot een kroketje. Klop de eiwitten los en roer de bloem erdoor. Haal de kroketten door het eiwit, en rol ze door het grove paneermeel. Frituur de kroketten 3 minuten in olie van 180 °C. Pas op! kaaskroketten springen snel open bij te lang frituren. Bekijk het filmpje van Foodtube om te zien hoe je kroketten het beste kan frituren. Zeker bij de kaaskroket moet je opletten dat deze niet gaat barsten.
Josephine Elsjan of Wipper
Josephine Elsjan of Wipper
2025-09-20 11:25:25
Count answers : 4
0
Als het mengsel goed opgesteven is, kan je beginnen met het rollen of uitsteken van de kroketjes. Voor het krokante jasje wentel je de kaaskroketten eerst door bloem, daarna door eiwit en ten slotte door paneermeel. Tip tegen openspringende kaaskroketten: paneer je kroketten dubbel. Na de eerste ronde haal je ze nog een keertje door het eiwit en het paneermeel.

Lees ook

Welke kaas is geschikt voor kaaskroketten?

library.no_preview_available Lees meer

Wat zit er in een kaaskroket?

Smelt de kaas in het mengsel. Klop de eidooiers los met de room en voeg toe. Meng goed. Lees meer

Cato Coşkun
Cato Coşkun
2025-09-20 07:55:52
Count answers : 9
0
Paneer dan 2 x. Dompel de kroketten eerst in je bloem en klop ze wat af. Dompel de kroketten in je losgeklopte eieren. Dompel ze dan in paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen, dompel ze nog eens door het eimengsel, en opnieuw door het paneermeel. Laat de kroketten minimum 1 uur rusten na het paneren. Zo hecht de paneerlaag beter aan de kroket. Beter is om ze nog een nacht in de koeling te laten.
Philip Jacobs
Philip Jacobs
2025-09-20 06:30:35
Count answers : 4
0
Haal elke zijde van de kroket eerst door de bloem en klop de overtollige bloem er voorzichtig af. Haal ze vervolgens door het schoteltje met de losgeklopte eieren. Haal vervolgens elke kroket door het paneermeel. Let er alweer op dat er een laag paneermeel rond de hele kroket kleeft. Verzamel de gepaneerde kaaskroketten op een vlakke schaal.

Lees ook

Hoe bak ik kaaskroketten in de oven?

Voor het bakken worden de kroketten ingesmeerd met een mengsel van olijfolie en gemalen peper. Deze Lees meer

Waarom springen mijn kaaskroketten open?

library.no_preview_available Lees meer