:

Hoe kan ik wortelen op smaak brengen?

Sophie Tekin
Sophie Tekin
2025-10-25 03:43:57
Count answers : 5
0
De wortels bak je ongeveer 2 minuten in de hapjespan en schudt af en toe even heen en weer zodat de wortels omdraaien. Blus af met 200 ml heet water en een half blokje groente bouillon. Doe de deksel op de pan, zet het vuur iets lager, zodat de bouillon niet te heftig kookt. Smoor de wortels in ongeveer 10-12 minuten gaar. Haal de deksel van de pan. Giet het grootste deel van het bouillon af. Zorg dat je nog 2-3 eetlepels bouillon over houdt en doe dit weer bij de wortels. Zet de pan terug op het vuur en voeg de honing toe. Roer goed door en bak de wortels een paar minuten in de honing zodat het gaat glaceren / karameliseren. Haal de wortels uit de pan en breng op smaak met zout en peper.
Lot Vos
Lot Vos
2025-10-19 20:35:51
Count answers : 6
0
Snijd een klontje boter af en laat deze smelten in een pan. Voeg daarna de suiker en de bouillon toe aan de worteltjes. Voeg het water met het halve bouillonblokje toe aan de pan en doe daarna de deksel op de pan en laat dit ongeveer 6-7 minuten pruttelen totdat de wortels bijna gaar zijn. Zet het vuur hoog en blijf goed roeren terwijl ondertussen het vocht langzaam verdampt. Als het vocht ongeveer voor de helft verdampt is en de wortels hard/zacht naar keuze zijn, zijn de worteltjes klaar en serveer je deze met een snufje zout en peper en verse peterselie.

Lees ook

Welke kruiden passen goed bij wortelen?

Kruiden en specerijen: tijm, rozemarijn en komijn zijn perfecte metgezellen voor wortelen en verster Lees meer

Moet je wortelen koken voordat je ze roostert?

Wortels koken is de makkelijkste methode. Rooster wortelen in ongeveer 20-30 minuten goudbruin in d Lees meer

Lars van Dongen
Lars van Dongen
2025-10-14 13:28:33
Count answers : 9
0
Kook de wortelen 10 minuten voor. Vet een ovenschaal in en leg de wortels er in. Besprenkel met de honing, en roer beetje door elkaar zodat de honing verdeeld over de wortelen zit. Ris de blaadjes van de tijm en strooi dit over de wortelen met honing. Verwarm de wortelen 15 minuten in de oven. Serveer hierna direct.
Jamie Heerkens
Jamie Heerkens
2025-10-05 14:10:38
Count answers : 3
0
Worteltjes stoof je met boter, bouillon en zoetstof naar smaak in een pan. Je kunt suiker gebruiken of honing. Breng vervolgens op smaak met een snufje zout en peper naar smaak en optioneel verse kruiden. Ik had nog een fijne tijmhoning in huis en dat is een goede combi met de worteltjes. De wortelen zijn heerlijk zoet en geliefd bij kinderen.

Lees ook

Wat gaat goed samen met wortels?

Aardappel, wortelen, prei, spinazie Stambonen, kool, wortelen, radijs, rammenas Erwten, knoflook, Lees meer

Welke kruiden bij gestoofde wortelen?

Ze zijn op smaak gebracht met honing en roomboter. Garneer de wortelen met peterselie. Breng de wo Lees meer

Berat Kuijpers
Berat Kuijpers
2025-10-01 00:08:40
Count answers : 8
0
Wij hebben de wortelen langzaam gestoofd, zodat de smaken goed naar boven komen. Ze zijn op smaak gebracht met honing en roomboter. Haal de deksel er af en voeg een flinke scheut honing toe. Hussel de wortelen door elkaar en laat het resterende vocht een beetje verdampen. Breng de wortelen op smaak met peper en zout.
Noëlle van den Velde
Noëlle van den Velde
2025-09-19 04:53:01
Count answers : 9
0
Qua smaak rooster je ze met wat olijfolie, peper, zout en tijm. Na ongeveer een kwartiertje smeer je de worteltjes uit de oven lekker in met wat olijfolie en ahornsiroop. Dat geeft echt een heerlijk extra zoetige smaak aan het gerecht. De topping van gehakte en geroosterde nootjes maken het helemaal af. Meng ondertussen de ahornsiroop met 2 eetlepels olijfolie en de citroensap. Bestrijk de wortels hiermee als ze nog 10 minuten moeten. Rooster de grof gehakte noten in een droge koekenpan en breng eventueel op smaak met een snufje kaneel.

Lees ook

Welke kruiden zijn lekker bij wortels?

De kruiden die lekker zijn bij wortels zijn tijm, peper en zout. Ook ahornsiroop en citroensap zijn Lees meer

Moet ik wortelen schillen als ik ze rooster?

Je moet de winterpenen schillen met een dunschiller. Halveer ze dan voorzichtig in de lengte. Schil Lees meer