:

Hoe maak je pesto?

Jennifer Willemsen
Jennifer Willemsen
2025-10-02 12:42:57
Count answers : 5
0
Rooster de pijnboompitjes goudbruin. Houd ze goed in de gaten, want dit kan best hard gaan. Laat de pitjes even afkoelen. Maal de Parmezaanse kaas, basilicum, olie, de geroosterde pijnboompitjes en het teentje knoflook tot een gladde saus. Doe dat met een blender, staafmixer of vijzel. Het is niet erg als er wat stukjes in blijven zitten, dat is juist lekker. Breng de zelfgemaakte pesto op smaak met peper en zout.
Mart de Haan
Mart de Haan
2025-09-19 01:03:32
Count answers : 6
0
Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmolen past. Gebruik zowel de blaadjes als de stengels. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe en draai tot een puree. Voeg nu de olijfolie in gedeeltes toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft. Haal de pesto uit de hakmolen en breng op smaak met zout en peper.

Lees ook

Hoe maak ik lekkere en simpel pesto?

Palmkool gaar koken in ongeveer 10 minuten, daarna uitlekken. Fijnmalen met knoflook, olie, kaas, p Lees meer

Welke kruiden in pesto?

Pesto is een van de bekendste sauzen uit Italië. Het is een groene en koude saus die traditioneel ge Lees meer