:

Waarom is vlaai geen taart?

Sterre Pham
Sterre Pham
2025-09-17 22:26:42
Count answers : 3
0
Die eis blijft zo streng door de beschermde status die de vlaai vorig jaar kreeg. Daar hebben bakkers zelf over nagedacht. De 'Limburgse vlaai' is een dagvers product en de 'Limburgse vlaai' mag niet diepgevroren worden na het bakken. Maar dan mag hij ze dus geen echte Limburgse vlaaien noemen.
Aya van Mare
Aya van Mare
2025-09-17 19:28:40
Count answers : 7
0
Een vlaai is tussen de 10 centimeter en 30 centimeter. De bodem is maximaal 1 centimeter dik en moet gemaakt zijn van gistdeeg. De vlaai kan als taartpunt uit de hand gegeten worden. De vlaai mag niet diepgevroren worden na het bakken, de fruitvulling wel. Voldoet de vlaai niet aan één van de bovenstaande voorwaarden? Dan is het per definitie geen Limburgse vlaai.

Lees ook

Wat is de traditionele vlaai?

Een Limburgse vlaai moet op Limburgs grondgebied gebakken zijn. Het moet een dagvers product zijn e Lees meer

Welke vlaai is het lekkerst?

Een echte klas­sie­ker is de rijstevlaai. Een kruis­bes­sen­vlaai en pruimenvlaai zijn wel­be­kend. Lees meer