:

Hoe maak je de mosterdsaus?

Chris Smit
Chris Smit
2025-10-21 15:15:58
Count answers : 7
0
Giet de kalfs- of runderfond en de room in een steelpannetje en zet het op een middelhoog vuur. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Voeg een snufje peper en zout toe. Laat het mengsel een paar minuten inkoken totdat het iets dikker wordt, terwijl je af en toe roert. Roer de mosterd door de saus en klop met een garde stevig, zodat er geen klontjes achterblijven. Laat de saus nog kort sudderen op een laag vuur, terwijl je blijft roeren. Zodra de saus een mooie, gladde textuur heeft, haal je het van het vuur.
Niek de Boer
Niek de Boer
2025-10-09 02:04:55
Count answers : 4
0
Smelt de boter in een steelpan, maar laat hem niet bruin worden. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed. Warm de roux even door zonder dat het bruin wordt. Voeg dan ruim 200 milliliter bouillon toe en breng aan de kook terwijl je roert. Voeg al roerende de rest van de bouillon langzaam toe aan de saus. Roer in een kommetje de mosterd met wat van de gemaakte saus tot een papje en roer dit door de saus. Breng de mosterdsaus op smaak en serveer.

Lees ook

Wat is het verschil tussen mosterd en mosterdsaus?

Mosterdmayonaise ligt wat smaak een beetje tussen mosterd en mosterdsaus in, maar is wel dikker en r Lees meer

Hoe maak je zelf mosterd?

Week het mosterdzaad en de azijn een nachtje op het aanrecht. Roer de kurkuma, zeezout, palmsuiker Lees meer

Benjamin Groenendaal
Benjamin Groenendaal
2025-10-04 07:12:33
Count answers : 10
0
Een simpele mosterdsaus maken is heel eenvoudig. Begin met 1 cl azijn waarin je een eetlepel mosterd losklopt. Daarna maak je een roux van boter en bloem. Deze is klaar als hij droog is en naar koekjes begint te ruiken. Nu voeg je de azijn toe, samen met 2 dl halfvolle melk, en roer je alles nog eens goed door. Je kan ook warme mosterdsaus maken met rundsfond. Breng zo’n 20 cl fond aan de kook samen met 20 cl slagroom. Voeg dan een eetlepel mosterd toe – of meer indien je een extra pittige saus wilt. Regelmatig proeven is de boodschap. De basisingrediënten voor een koude mosterdsaus zijn mosterd, mayonaise en citroensap. Ook kan je eventueel nog olie, azijn of room gebruiken. Tip: Vervang de mayonaise (deels) door yoghurt voor een lichter sausje. Wil je graag honing-mosterdsaus maken, voeg dan een paar eetlepels honing toe aan de saus. Bijvoorbeeld: 4 eetlepels mayonaise meng je met 4 el mosterd, 4 el honing en 1 el azijn.
Suze Vermeulen
Suze Vermeulen
2025-09-27 02:23:57
Count answers : 4
0
Snipper het sjalotje. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot aan. Voeg de mosterd en kookroom toe. Laat de saus even zachtjes koken. Maak op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg naar wens extra mosterd toe.

Lees ook

Hoe lang blijft zelfgemaakte mosterd goed?

Je mosterd blijft tot een jaar goed in een afgesloten pot in de koelkast. Lees meer

Welke kruiden bij mosterd?

Geen van de zinnen voldoet aan de regels. Lees meer

Senna van der Ven
Senna van der Ven
2025-09-16 13:33:38
Count answers : 8
0
Je perst de knoflook uit en fruit deze even aan. Dan voeg je de kookroom, mosterd en honing toe. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Dan maak je een maizenapapje en voegt dat ook toe. Vervolgens laat je het inkoken tot de gewenste dikte, en klaar is je honing-mosterdsaus. Verwarm de olie in een steelpannetje. Fruit de knoflook even aan. Voeg de kookroom, mosterd en honing toe en verwarm op laag tot middelhoog vuur. Meng het goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de maizena met het koude water en voeg toe aan de saus. Laat zachtjes op laag vuur inkoken tot het de gewenste dikte heeft.