:

Hoe kan ik pompoenpitten in de pan roosteren?

Jet Molenaar
Jet Molenaar
2025-09-12 17:35:30
Count answers : 7
0
Om pompoenpitten te bereiden moet je ze eerst uit de pompoen lepelen, schoonspoelen en goed drogen met keukenpapier. Pompoenpitten roosteren in de pan: Verhit een pan met olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de pitten toe en roer ze door tot ze bruin worden, dit duurt 3 – 4 minuten. Haal de pitten uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout, olie en kruiden of iets anders wat je lekker vind. Laat ze afkoelen
Jelte Molenaar
Jelte Molenaar
2025-09-12 17:15:30
Count answers : 6
0
Een alternatieve methode is om pompoenpitten in een koekenpan te roosteren. Volg dezelfde methode van zaadverwijdering, zorg ervoor dat je zo veel mogelijk pompoenvlees verwijdert. Zodra de zaden droog zijn, giet je ze in een voorverwarmde, anti-aanbakpan voor een paar minuten zonder olie. Blijf ze bewegen om te voorkomen dat ze verbranden. Voor een kleinere hoeveelheid pompoenpitten kun je in plaats daarvan een droge koekenpan op het fornuis gebruiken. Het roosteren van de pompoenpitten met een beetje olie is de beste en lekkerste manier voor grotere hoeveelheden.

Lees ook

Zijn geroosterde pompoenpitten gezond?

Wist je dat pompoenpitten hartstikke gezond zijn? Pompoenpitten zijn gezond, maar bevatten relatief Lees meer

Hoeveel pompoenpitten mag je per dag eten?

Dagelijks een handjevol pompoenpitten eten zal je helpen gewicht te verliezen. Je kunt een kleine po Lees meer

Julian Moussaoui
Julian Moussaoui
2025-09-12 15:49:45
Count answers : 2
0
Was de pompoenpitten en verwijder het zoveel mogelijk van het vruchtvlees en de draden. Laat goed uitlekken en wrijf daarna droog met een schone theedoek. Meng de pompoenpitten met wat olie. Ze hoeven maar net een laagje te hebben en meng er vervolgens de kruiden doorheen. pompoenpitten, 0.5 theelepel knoflookpoeder, 0.5 theelepel paprikapoeder, 0.25 theelepel zout, 0.25 theelepel cayennepeper, 0.5 theelepel olijfolie. Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven. Schep elke 5 minuten om.