:

Hoe wordt tapenade gemaakt?

Lukas Polat
Lukas Polat
2025-09-12 10:43:06
Count answers : 5
0
Tapenade maken Officieel maak je tapenade met olijven, kappertjes en ansjovis. Hoe maak je tapenade? Tapenade is écht een kwestie van blenden en klaar. Doe dat met een vijzel, staafmixer of hakmolentje. Er mogen best wat stukjes in de tapenade blijven zitten, dat geeft het wat meer structuur. Mix dus niet te lang. Blijft de tapenade wat droog? Voeg dan 1 eetlepel olijfolie of olie uit het bakje olijven toe. Breng de tapenade vervolgens op smaak met peper. Zout is vaak niet nodig.
Merijn van de Pol
Merijn van de Pol
2025-09-12 10:33:06
Count answers : 11
0
Doe de olijven en gedroogde tomaatjes in de keukenmachine. Doe er een teentje knoflook bij en de kappertjes. Meng alles goed en voeg als laatste de olijfolie en de parmezaanse kaas toe. Mix het goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Doe de groene olijven in een keukenmachine en mix ze fijn. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes toe, de citroensap, knoflook en olijfolie. Mix het allemaal door elkaar en dan is het klaar! Pureer de ansjovis, olijven en kappertjes in de keukenmachine. Roer vervolgens de rest van de ingrediënten er doorheen en breng het op smaak met wat peper. Meng de zwarte olijven en basilicum goed door elkaar in een keukenmachine en voeg wat olijfolie toe waardoor het een smeuïg mengsel wordt.

Lees ook

Wat zit er in olijven tapenade?

De Provençaalse zwarte olijven tapenade maak je met donkere olijven. De ansjovis in deze Provençaal Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte olijventapenade houdbaar in de koelkast?

Tapenade is makkelijk te maken, snel klaar, en ook prima een paar dagen te bewaren in de koelkast. Lees meer