Linzensoep is een soep die je kunt eten voor de lunch of voor het avondeten.
Linzen leveren belangrijke eiwitten, maar bovendien ook een grote hoeveelheid vezels.
100 gram linzen levert al 1/3 van je dagelijkse vezelbehoefte.
Verder bevatten ze veel calcium, ijzer, mangaan en folaat.
En ze vullen behoorlijk, dus minder snack-attacks na het eten.
Kiemgroenten zijn kleine vitaminebommetjes.
Afhankelijk van welke soort je neemt, krijg je met een handje kiemgroenten een flinke hoeveelheid vitamine C, K en folaat binnen.
Bovendien bevatten ze veel secundaire plantenmetabolieten.
Dat is een moeilijk woord voor nuttige stoffen in de plant, zoals antioxidanten, die ons helpen gezond te blijven.
Linzensoep is niet de snelste soep om te maken, maar wel één van de meest voedzame.
Heb je weinig geld en veel monden te voeden, dan is linzensoep je vriendje.
Ook perfect om in te vriezen voor onverwachte hongerige gasten!
Kiemgroenten zijn lekker en gezond, en niet heel moeilijk te maken.
Het kost je alleen water en wat tijd…
Vooral ’s winters zijn ze een goede aanvulling op je dagelijkse groenteverplichting.
Linzensoep is een soep die je kunt eten voor de lunch of voor het avondeten, en die je op 101 manieren je eigen draai kunt geven.
Kiemzaadjes (ik raad aan: radijs, komkommer, rode biet, broccoli)
Iets lekkers (biologische spekjes, gehakt, chorizo of Turkse worst doen het prima; vegetarische opties zijn bijvoorbeeld hüttenkäse, blokjes jonge kaas, of kleine stukjes komkommer)
Heb je vast nog wel in huis
3 tenen knoflook
Grijs zeezout
Peper
Paprikapoeder
Olijfolie
Uit je keukenkastje
Grote soeppan (of crockpot)
Koekenpan
Kiemstationnetje (of gewoon een pan met deksel)