:

Hoe macrobiotisch eten?

Cornelis Can
Cornelis Can
2025-11-05 14:53:31
Count answers : 10
0
Graan wordt in de macrobiotiek gezien als basisvoedsel voor de mens. Behalve graan, bestaat de macrobiotische maaltijd uit bijvoorbeeld: groenten, peulvruchten, plantaardige eiwitproducten (tofu/tempeh/seitan), soep en zeegroenten. Uiteraard kun je dit eventueel aanvullen met: dierlijke producten, olie, zaden, noten en fruit van het betreffende seizoen. Om over te stappen naar een meer macrobiotische manier van eten, kun je beginnen met kleine veranderingen: – gebruik in plaats van suiker: rozijnen, krenten, diksap of rijstemoutstroop; – keukenzout vervang je gemakkelijk door zeezout of sojasaus; – in plaats van vlees kun je kiezen voor vis of vleesvervangende producten; – vermijd voedsel uit de magnetron en additieven zoals kleur- en zoetstoffen; – in plaats van nachtschaden eet je graanproducten, groente uit de eigen omgeving en van het betreffende seizoen. Eet je liever andere producten? Kies dan bijvoorbeeld voor tofu, peulvruchten, sojamelk of rijstmelk. De macrobiotische voeding is gericht op evenwicht. Het is volgens de macrobiotiek nooit goed om teveel van dezelfde producten te eten. Met eten voeden we ons lichaam.