:

Wat kan ik eten op een glutenvrij dieet?

Charlotte Bos
Charlotte Bos
2025-11-01 17:13:35
Count answers : 8
0
Boekweit, quinoa, mais, rijst, gierst, amarant, sorghum, teff, polenta, tapioca, johannesbroodpitmeel, kastanje, soja en peulvruchten zijn glutenvrij. Noten, zaden en peulvruchten zoals (kikker)erwten, bruine/witte/kidney bonen en kapucijners zijn glutenvrij. Melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas en andere zuivelproducten zijn glutenvrij, tenzij er gluten bevattende toevoegingen zijn gedaan, zoals muesli of cruesli. Onbewerkte groenten en fruit zijn glutenvrij. Vlees en vis kunnen glutenvrij zijn als ze niet zijn bewerkt met gluten bevattende producten zoals paneren of marinades. Glutenvrije zuivelproducten zijn melk, yoghurt, room en verse kaas. Olie, azijn en roomboter zijn glutenvrij. Glutenvrije dranken zijn koffie, thee, (de meeste) frisdranken, vruchtensap, wijn, gedestilleerde likeuren en whisky.
Zoey Kramer
Zoey Kramer
2025-11-01 15:54:18
Count answers : 4
0
Er zijn veel glutenvrije alternatieven op de markt, lekker en gezond. Zoals allerlei soorten glutenvrije pasta, glutenvrije crackers en glutenvrije wraps. Probeer ook eens een glutenvrij broodmix, zodat je kunt genieten van de geur van vers brood in je eigen keuken. Of low carb glutenvrij brood, met als extra voordeel dat je minder koolhydraten binnenkrijgt. En de volgende voedingsmiddelen kun je zonder problemen eten en drinken met een glutenvrij dieet: zilvervliesrijst en aardappelen quinoa en boekweit onbewerkt(e) vis, peulvruchten, tofu, tempé, vlees en ei melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk noten, pitten, zaden en peulvruchten zijn van nature ook glutenvrij olie, roomboter en de meeste halvarines en margarines water, thee en koffie

Lees ook

Hoe begin je met glutenvrij eten?

Glutenvrij eten betekent dat je alleen nog maar dingen eet en drinkt waar geen gluten in zit. Gluten Lees meer

Hoe lang moet je glutenvrij eten voor resultaat?

Voor een betrouwbare uitslag zal je tenminste 4 weken voorafgaand aan de bloedtest gewoon gluten moe Lees meer

Noëlle Hondeveld
Noëlle Hondeveld
2025-11-01 13:09:49
Count answers : 5
0
Voor mensen die ziek worden van gluten, is het belangrijk dat ze elk spoortje van gluten vermijden. Veel producten zijn van nature glutenvrij, zoals verse groente en fruit, zilvervliesrijst, egeben of ongezouten noten. Ook zijn er steeds meer glutenvrije soorten brood, snacks en pasta te koop. Je herkent glutenvrije producten aan het logo van een doorgestreepte aar en/of aan de woorden ‘glutenvrij’ of ‘vrij van gluten’ op het etiket. Glutenvrij genieten kan van krokante ontbijtgranen en lekker brood, tot smaakvolle pasta’s en fijne tussendoortjes. Je kan op elk moment van de dag genieten zonder gluten: van een glutenvrij ontbijt tot verrassende glutenvrije traktaties.
Jenna van de Ven
Jenna van de Ven
2025-11-01 12:47:01
Count answers : 5
0
Gelukkig zijn er ook veel producten waar geen gluten in zit. Deze dingen mag je bijvoorbeeld wel eten en drinken: vlees, vis en tofu Let op: in paneermeel en marinades kan wel gluten zitten groente en fruit aardappelen eieren rijst melk en yoghurt maïs en popcorn linzen, erwten en bonen (peulvruchten) noten, pitten en zaden onbewerkte granen, zoals quinoa, boekweit, gierst, teff, sorguhm en amaranth sojaproducten Let op: in sojasaus zit wel vaak gluten Er bestaan veel producten zonder gluten. En producten die speciaal glutenvrij gemaakt zijn. Bijvoorbeeld glutenvrij brood, pasta, beschuit, crackers, koekjes en gebak. Er staat dan duidelijk op de verpakking dat het glutenvrij is.

Lees ook

Welk broodbeleg is rijk aan gluten?

Brood bevat gluten. Granen waar veel gluten in zitten zijn tarwe, spelt, rogge, kamut en bulgur. P Lees meer

Kan je afvallen van een glutenvrij dieet?

Je zult misschien wat kilo’s verliezen en je beter voelen wanneer je gluten schrapt, maar dat is voo Lees meer