:

Welk brood mag je eten bij FODMAP?

Kevin Segerszoen
Kevin Segerszoen
2025-10-27 11:58:10
Count answers : 7
0
Glutenvrij brood heeft vaak een laag gehalte aan FODMAP’s. Brood met gist heeft bijvoorbeeld een laag gehalte aan FODMAP’s, terwijl glutenvrij brood vaak wordt gemaakt met FODMAP-rijke ingrediënten. Let op de samenstelling, want suikers en eiwitten kunnen verschillen. Rijst, spelt, haver, boekweit, maïs zijn glutenarme granen en daardoor misschien geschikt. Lees het etiket voordat u het eet.
Tom van Gorp
Tom van Gorp
2025-10-27 09:49:39
Count answers : 6
0
Geschikte broodsoorten zijn 100% (zuurdesem) speltbrood en glutenvrij brood, brood op basis van haver, rijstbloem of boekweit. Voorbeelden van geschikt brood zijn: 100% (zuurdesem)speltbrood dat je bij de plaatselijke bakker en supermarkt vindt. glutenvrij brood Delhaize (meergranen/bruin) Voorverpakt: BONI NO GLUTEN Meergranen (Colruyt) Bakker Eugène (Volksstraat Antwerpen) Train de Vie Chambelland op basis van rijst en boekweit en hun boekweitbloem, witte – en volkoren rijstbloem om zelf te bakken. Daarnaast kan je ook gebruik maken van rijstwafels, glutenvrije wraps, FODMAP-arme crackers.

Lees ook

Wat mag je niet eten bij FODMAP?

Zuivelproducten zoals melk, yoghurt en ijs. Tarweproducten zoals brood en crackers. Bonen en linzen. Lees meer

Waar zit veel FODMAP in?

FODMAP's zitten van nature in voedingsmiddelen. Oligosachariden, zoals fructanen en galactanen, gev Lees meer