:

Welke tekorten heb je als je geen vlees eet?

Muhammed Lieshout
Muhammed Lieshout
2025-10-25 05:44:44
Count answers : 6
0
Vitaminetekort autour/varLooking berkимости plantengericht eten is het belangrijk dat je vitaminen bij slikt die je anders alleen via dierlijke producten binnen zou krijgen. Met name een tekort aan B12 (dat onder andere in vlees, soja en vette vis zit) kan op lange termijn leiden tot zenuwschade, omdat B12 zorgt voor de vorming van rode bloedcellen en daarmee de vervoering van zuurstof. Datzelfde geldt voor eiwitten, vitamine D en ijzer. Vervang je vlees niet met ander ijzerrijk eten, dan kun je last krijgen van vermoeidheid, spierzwakte en duizeligheid.
Amy de Leeuw
Amy de Leeuw
2025-10-25 03:31:58
Count answers : 5
0
Eiwitten kun je bijvoorbeeld uit de volgende plantaardige producten halen: quinoa, bonen en peulvruchten. Vitamine B12 zit eigenlijk alleen in dierlijke producten. Vitamine B12 kun je halen uit zeewier en algen, maar niet-actieve vorm van vitamine B12, waardoor het niet kan worden opgenomen. Ijzer kun je halen uit plantaardige voeding, non-heemijzer, wordt iets minder goed opgenomen dan ijzer uit (rood) vlees, heem-ijzer.

Lees ook

Wat zijn de voordelen van veganistisch eten?

Het verlaagt je bloeddruk en verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Mensen die minder vlees Lees meer

Wat kom je tekort als je veganist bent?

Dat is een terechte zorg, want vitamine B12, omega3, calcium en ijzer zijn van nature in overvloed a Lees meer