Veganisten en vegetariërs eten doorgaans meer groenten en meer vezels dan iemand die vlees eet.
Dit betekent dat hun spijsvertering vaak wordt verbeterd, wat leidt tot andere gunstige effecten.
Positieve effecten van meer vezels kunnen zijn: minder opgeblazen gevoel, regelmatige stoelgang, meer energie en een nog schonere huid.
Groenten en fruit bevatten een groot aantal antioxidanten.
Dit betekent dat ze kunnen helpen om de negatieve effecten van onze drukke levensstijl tegen te gaan.
Net als het verhogen van de vezelinname, kan een hogere inname van antioxidanten het energieniveau verhogen en de conditie van je huid verbeteren.
Effecten op de langere termijn zijn onder meer een verminderd risico op kanker, hartaandoeningen en psychische aandoeningen.
De netto CO2-uitstoot zou aanzienlijk worden verminderd, zelfs als iedereen alleen zou overschakelen op vleesvrije maandagen.
Niet alleen dat, maar plantaardig voedsel is doorgaans veel goedkoper dan vlees.
Je kunt geld besparen en tegelijkertijd bijdragen aan het redden van de planeet!