:

Hoe eet je meer groenten in de zomer?

Cas Backer
Cas Backer
2025-10-24 09:03:17
Count answers : 4
0
In de zomer denk ik vooral aan frisse salades en lichte gerechten. Sla, tomaat, radijs en spinazie zijn daar ideaal voor. Maar denk in de zomer ook eens aan gerechten met andijvie, bloemkool of prei. Deze komen dan van Hollandse bodem. Voor meer inspiratie kijk je ook eens tussen al mijn zomerrecepten.
Kate van der Velden
Kate van der Velden
2025-10-24 07:46:25
Count answers : 4
0
Kies voor groentesoorten van het seizoen. In de zomer smul je van asperge, aubergine, broccoli, Chinese kool, courgette, doperwt, komkommer, koolrabi, mais, paprika, radijs, kropsla, snijbiet, snijboon, tomaat, tuinboon, tuinkers en venkel. Een voorbeeldje is broccoli, die bij ons enkel in de zomer- en herfstmaanden goed in volle grond groeit. Dat betekent dat de boer zijn planten minder moet ‘helpen’ om te groeien. Hij hoeft ze dus niet in verwarmde serres te zetten en hij moet minder (of geen) energie en hulpstoffen gebruiken om zijn broccoli goed te laten groeien. Groenten uit het buitenland kunnen ook een goede keuze zijn, maar let erop of het transport met een schip of vrachtwagen gebeurde. Vermijd groenten die met het vliegtuig naar België gebracht worden, want die hebben een erg hoge milieu-impact.

Lees ook

Waarom is ijzer belangrijk voor je energie?

IJzer draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Rode bloedcellen vervoe Lees meer

De voordelen van hennepzaadolie

Hennepzaadolie heeft een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren. CBD-olie kan mogelijk h Lees meer

Mara Demirci
Mara Demirci
2025-10-24 03:57:47
Count answers : 6
0
Een eenvoudige manier om meer te variëren bij het koken is door te kiezen voor seizoensproducten. Tip: raadpleeg onze seizoenskalender en ontdek wanneer welke groente volop verkrijgbaar is. Tip: voor alles wat je in onze recepten moet gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer.