Het beste dieet bestaat uit plantaardig voedsel, vooral groenten en fruit, waarvan sommigen "superfood" of "functioneel voedsel" genoemd worden en voedingsmiddelen met rijke, levendige kleuren die vaak de meeste antioxidanten bevatten.
Probeer om bepaalde specifieke antioxidanten binnen te krijgen, het volgende in je dieet op te nemen:
Vitamine A: zuivelproducten, eieren en lever
Vitamine C: de meeste groenten en fruit, vooral bessen, sinaasappels en paprika's
Vitamine E: noten en zaden, zonnebloem- en andere plantaardige oliën en groene bladgroenten
Beta-caroteen: fel gekleurde groenten en fruit, zoals wortelen, erwten, spinazie en mango's
Lycopeen: roze en rode vruchten en groenten, waaronder tomaten en watermeloen
Luteïne: groene, bladgroente, maïs, papaja en sinaasappelen
Selenium: rijst, maïs, tarwe en andere volle granen, evenals noten, eieren, kaas en peulvruchten
Antioxidantrijk voedsel: aubergines, peulvruchten, zwarte bonen of bruine bonen, groene en zwarte thee, rode druiven, donkere chocolade, granaatappels, goji bessen, bosbessen, appels, broccoli, spinazie, linzen.