:

Waarom wordt couscous alleen op vrijdag gegeten?

Isis Hulst
Isis Hulst
2025-09-01 19:29:17
Count answers : 1
0
Couscous wordt in Marokko vaak op vrijdag gemaakt, de heilige dag in de islam. Het wordt ook vaak gemaakt voor bezoek waar men erg blij mee is, als teken van gastvrijheid.
Elisabeth Abdi
Elisabeth Abdi
2025-09-01 18:10:26
Count answers : 3
0
Op vrijdag eten Marokkaanse families traditioneel couscous.

Lees ook

Welke kruiden doe je bij couscous?

De couscous kruidenmix bestaat uit korianderzaad poeder, kaneel poeder, komijnzaad poeder, zwarte pe Lees meer

Hoe couscous op smaak brengen?

Couscous heeft een hele milde smaak. Daardoor is het een hele goede basis voor bij veel gerechten, Lees meer

Mika Uphuis
Mika Uphuis
2025-09-01 13:52:12
Count answers : 3
0
Eigenlijk eet je een keer in de week couscous, op vrijdag. Er zijn hier in de buurt ook hangjongeren bij stoplichten. Die krijgen elke vrijdag van een vrouw een groot bord met couscous. Ook bij Toub wordt vooral op vrijdagmiddag couscous gegeten. En daarom kreeg de vrijdag ook de bijnaam 'couscousdag'. Het is een moment, herinneringen, tradities, gebaren die van generatie op generatie worden doorgeven. In de Noord-Afrikaanse cultuur gaat eten niet alleen over voeden, maar ook over het sociaal samenzijn. Als couscous gemaakt wordt, is dat bijna een heel evenement, met zijn allen bij elkaar. Couscous is echte een belangrijk gerecht in Noord-Afrika. Iedereen doet dat, of je nou werkt of thuis zit