:

Kan pompoen met schil in de soep?

Hamza Bosman
Hamza Bosman
2025-10-21 10:04:16
Count answers : 7
0
Kun je de schil van een pompoen eten. In principe kun je de schil van elke pompoen eten. De schil van een winterpompoen, Japanse hokkaido, groene kabocha en flespompoen kun je gerust eten. De schil van een spaghettipompoen of muskaatpompoen daarentegen hebben een dikke, draderige of stugge structuur en kun je beter achterwege laten in jouw gerecht. Een pompoen snijden en schillen kan op verschillende manieren. Welke manier je kiest hangt af van het gebruik van de pompoen en het vruchtvlees.
Roan Erdoğan
Roan Erdoğan
2025-10-21 06:14:11
Count answers : 6
0
Van veel pompoensoorten kun je in principe ook de schil mee bereiden maar het is wel zo dat hoe verder je in het seizoen komt hoe groter, harde en stugger de schil wordt. Wanneer je echt geen zin of tijd hebt om iets met de schil te doen dan is het eens proberen van dit recept zeker de moeite waard. Gebruik je toch liever de schil erbij? Dan gaat alles zo hop de pan in. Haal het vruchtvlees met een eetlepel uit de pompoen en doe dit ook in de soeppan of verwijder alleen de pitjes en leg de pompoen met schil en al in de pan.

Lees ook

Welk kruid bij pompoensoep?

Komijn, kurkuma Oregano, tijm, salie Kaneel Lees meer

Is pompoensoep dikmakend?

Trakteer jezelf op deze soep, die heerlijk dik van structuur is, maar laag in calorieën. Lees meer