:

Kan pompoen met schil in de soep?

Kian Horrocks
Kian Horrocks
2025-11-21 18:35:03
Count answers : 9
0
In principe hoef je een pompoen helemaal niet te schillen. Als je de schil namelijk mee bereid samen met het vruchtvlees van de pompoen, wordt de schil net zo zacht. Bereid je de pompoen in de oven of gebruik je het in een stoofpot of soep, laat dan de schil lekker zitten. Het wordt namelijk net zo zacht als de rest en het scheelt je een hoop ellende. Maak bijvoorbeeld eens een kruidige pompoensoep of Italiaanse pompoenstoof, met schil!
Silke van de Berg
Silke van de Berg
2025-11-16 08:45:34
Count answers : 8
0
Kan men de kleine pompoenen verwerken in soep zonder ze te schillen nadat de pitten er uit zijn natuurlijk.

Lees ook

Welk kruid bij pompoensoep?

Komijn, kurkuma Oregano, tijm, salie Kaneel Lees meer

Is pompoensoep dikmakend?

Trakteer jezelf op deze soep, die heerlijk dik van structuur is, maar laag in calorieën. Lees meer

Mia Helmerhorst
Mia Helmerhorst
2025-11-08 06:56:57
Count answers : 4
0
De Hokkaido is klein en knaloranje, hiervan kun je de schil ook eten. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in de grove stukken. Schil de aardappel en snij in grove stukken.
Jonathan Oosterhek
Jonathan Oosterhek
2025-10-31 23:26:11
Count answers : 6
0
Goed nieuws: een pompoen schillen is niet per se nodig wanneer je pompoensoep maakt. De schil wordt namelijk zacht tijdens het koken en geeft ook een volle kleur aan je soep. Zeker bij zomerpompoenen is de schil perfect eetbaar; winterpompoenen kan je best wél schillen. Dit mag zelfs met de schil: die wordt zacht en kan daarna mee gegeten worden.

Lees ook

Is pompoen soep goed voor je?

Een pompoen is niet alleen heel lekker, maar is ook nog eens heel erg gezond. Het bevat namelijk een Lees meer

Welke kruiden gaan samen met pompoen?

7 el kaneel 3 el gemberpoeder 1 el nootmuskaat 5 tl kruidnagel 5 tl piment Lees meer

Hamza Bosman
Hamza Bosman
2025-10-21 10:04:16
Count answers : 7
0
Kun je de schil van een pompoen eten. In principe kun je de schil van elke pompoen eten. De schil van een winterpompoen, Japanse hokkaido, groene kabocha en flespompoen kun je gerust eten. De schil van een spaghettipompoen of muskaatpompoen daarentegen hebben een dikke, draderige of stugge structuur en kun je beter achterwege laten in jouw gerecht. Een pompoen snijden en schillen kan op verschillende manieren. Welke manier je kiest hangt af van het gebruik van de pompoen en het vruchtvlees.
Roan Erdoğan
Roan Erdoğan
2025-10-21 06:14:11
Count answers : 6
0
Van veel pompoensoorten kun je in principe ook de schil mee bereiden maar het is wel zo dat hoe verder je in het seizoen komt hoe groter, harde en stugger de schil wordt. Wanneer je echt geen zin of tijd hebt om iets met de schil te doen dan is het eens proberen van dit recept zeker de moeite waard. Gebruik je toch liever de schil erbij? Dan gaat alles zo hop de pan in. Haal het vruchtvlees met een eetlepel uit de pompoen en doe dit ook in de soeppan of verwijder alleen de pitjes en leg de pompoen met schil en al in de pan.

Lees ook

Welke smaak past goed bij pompoen?

Pompoen combineert goed met ketchup, zoals in de ovenschotel met spruitjes en pompoen. Pompoen smaa Lees meer

Is pompoensoep goed om 's avonds af te vallen?

Pompoen verzadigt goed en is makkelijk toe te voegen aan allerlei gerechten, zowel in blokjes als ge Lees meer