:

Wat is egyptische knoflooksaus?

Jules Kalloe
Jules Kalloe
2025-10-08 17:48:39
Count answers : 9
0
De Egyptische knoflooksaus heet Toum en is redelijk vergelijkbaar met alioli. Bij Toum wordt ook weleens munt gedaan en dan heet het ‘Zeit en Toum’.
Ian van der Berg
Ian van der Berg
2025-10-08 17:29:25
Count answers : 9
0
Dit super simpele recept is afkomstig van een Egyptenaar die een shoarmazaak runt. Heerlijk bij shoarma of bij elk ander vlees/grillgerecht. Je hebt nodig: 1 pot mayonaise klein pakje koffiemelk flink wat geperste knoflook wat verse gesnipperde bieslook en peterselie Meng alles door elkaar. Doe het eventueel in een schone, afsluitbare pot om de saus langer te bewaren.

Lees ook

Wat gaat er in zelfgemaakte knoflooksaus?

Voor een klein schaaltje knoflooksaus heb je nodig: 100 gram kwark of yoghurt 100 gram mayonaise 2 t Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte knoflooksaus houdbaar?

Dit soort sausjes zijn niet bedoeld voor in de koelkast en als je het wel probeert vertelt je neus d Lees meer

Cornelis van de Velden
Cornelis van de Velden
2025-10-08 16:21:27
Count answers : 4
0
Egyptische knoflooksaus is niet beschreven in de tekst, maar het land heeft wel een soortgelijke saus: toum, die ook in Turkije gebruikt wordt.
Boaz Boer
Boaz Boer
2025-10-08 15:45:59
Count answers : 5
0
Toum of Toumya is een knoflook saus zoals bereid in de Levant en Egypte vergelijkbaar met de Europese aioli. Het bevat knoflook, zout, olijfolie of plantaardige olie en citroensap geplet met behulp van een vijzel. Er is ook een variant populair waar munt wordt toegevoegd. Toum wordt gebruikt als een dip, vooral met frites en kip, en Levantijnse sandwiches, vooral met kip. Het idee is om een ​​emulsie te maken, net als een aioli. Wees geduldig. Het duurt ongeveer 10 minuten met een keukenmachine. Zorg ervoor dat al uw apparatuur vrij van water, want de saus kan daardoor gaan schiften. Gebruik een neutrale olie, zoals koolzaadolie of plantaardige olie. De saus zal lichter smaken en de textuur luchtiger zijn dan wanneer je olijfolie gebruikt. 1 citroensap 4 teentjes knoflook (niet geplet) 1 snuf zout 200ml plantaardige olie Doe zout en knoflook in de keukenmachine en maal. Veeg de zijkanten schoon en maal meer, totdat de knoflook fijn is. Zet de keukenmachine aan en in een heel erg dun straaltje, 1/3 deel olie heel geleidelijk toevoegen. Te snel gieten zal de saus doen schiften. Voeg 1/3 deel citroensap toe, ook geleidelijk, waardoor ze goed te integreren. Herhaal toevoegingen totdat alle ingrediënten zijn opgebruikt. Na (of tijdens) de 2de toevoeging van olie, zult u merken dat de saus een emulsie wordt. Voeg als laatste nog een eetlepel water toe aan de blender, om de saus mooi wit te maken. Als de saus splitst, gewoon stoppen. De missie afbreken, voeg een eiwit toe en maak aioli.

Lees ook

Hoe maak ik Turkse knoflooksaus?

Maak een knoflook puree met een scheutje zout en knoflook. Pers met je mes op de knoflook zodat die Lees meer

Is het oké om knoflooksaus te eten die over de datum is?

Knoflooksaus is 9 maanden tot 1 jaar houdbaar in de koelkast. Daarna kijk, ruik, proef. Knoflooksau Lees meer

Mette van Hugenpoth tot den Berenclauw
Mette van Hugenpoth tot den Berenclauw
2025-10-08 13:57:12
Count answers : 5
0
Egyptische knoflooksaus is niet bij naam genoemd in het artikel, maar het artikel beschrijft een zelfgemaakte knoflooksaus die is ontstaan tijdens de reizen van Rene en Edith naar verschillende landen, waaronder Egypte. Deze saus wordt gemaakt met mayonaise, yoghurt, ui, knoflook, peper, mosterd en verse kruiden. De saus is een lekkere en snelle optie voor bijgerechten en wordt gemaakt door eerst mayonaise te maken met eidooiers, azijn en mosterd, en vervolgens yoghurt, ui, knoflook en andere ingrediënten toe te voegen. De verhouding van de ingrediënten kan worden aangepast naar smaak. De saus is een populair bijgerecht bij BBQ's en andere maaltijden. Toevoeging van peper, mosterd en verse kruiden geeft de saus een extra smaak.
Sepp Broek
Sepp Broek
2025-10-08 13:08:08
Count answers : 7
0
Toum betekent in het Arabisch letterlijk ‘knoflook’. Het is in feite een romige knoflooksaus met een zalvige structuur. Toum is vrij dik, waardoor het ook wel doet denken aan een spread. Toum wordt gemaakt met vier ingrediënten: knoflook, olie, citroensap en zout. Door ze te mixen als een mayonaise ontstaand een dikke, witte, glanzende massa. Je leest het goed: eieren komen hier niet aan te pas, ideaal voor vegans dus.