:

Hoe maak ik Turkse knoflooksaus?

Jayson Fechant
Jayson Fechant
2025-10-17 05:21:53
Count answers : 9
0
Hak de knoflook in een keukenmachine fijn. Voeg nu de peterselie toe en hak ook deze fijn. Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt en voeg het knoflookmengsel toe. Roer goed en laat vijf à tien minuutjes staan. Proef en voeg naar smaak een beetje vers citroensap, zout en peper toe. Laat wederom even staan en proef of de saus nog iets nodig heeft.
Nadia van den Pol
Nadia van den Pol
2025-10-08 16:59:42
Count answers : 4
0
Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar. Pers de knoflooktenen uit en voeg aan de suiker en citroensap toe. Begin met 2-3 teentjes knoflook, voeg later naar smaak eventueel meer toe. Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Goed doorroeren en doe de verse kruiden erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra knoflook toe. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

Lees ook

Wat gaat er in zelfgemaakte knoflooksaus?

Voor een klein schaaltje knoflooksaus heb je nodig: 100 gram kwark of yoghurt 100 gram mayonaise 2 t Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte knoflooksaus houdbaar?

Dit soort sausjes zijn niet bedoeld voor in de koelkast en als je het wel probeert vertelt je neus d Lees meer

Keano Meyer
Keano Meyer
2025-10-08 16:41:29
Count answers : 6
0
Snij, indien je gebruik maakt van verse munt, de munt fijn en meng de rest van de ingrediënten samen met de munt. Zet de saus het liefst een half uurtje in de koeling om de smaken in te laten trekken. Meng 4 tl knoflookpoeder, 10 el Griekse Yoghurt, 3 el mayonaise, 1 el citroensap, 5 takjes verse munt of 2 tl gedroogde munt, 1 tl basterdsuiker, snuf witte peper en zeezout.
Marinus van de Velde
Marinus van de Velde
2025-10-08 16:12:54
Count answers : 6
0
Een super makkelijk recept om zelf knoflook saus te maken. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan kant en klare sauzen. Doe de yoghurt en mayonaise samen in een schaaltje. Pers vervolgens de teentjes knoflook hierboven uit. Snij de bieslook en peterselie fijn en roer dit samen met de suiker door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Lees ook

Wat is egyptische knoflooksaus?

De Egyptische knoflooksaus heet Toum en is redelijk vergelijkbaar met alioli. Bij Toum wordt ook we Lees meer

Is het oké om knoflooksaus te eten die over de datum is?

Knoflooksaus is 9 maanden tot 1 jaar houdbaar in de koelkast. Daarna kijk, ruik, proef. Knoflooksau Lees meer

Yusuf Akin
Yusuf Akin
2025-10-08 14:34:47
Count answers : 7
0
Neem een schaaltje en doe er yoghurt en mayonaise in. Roer goed door elkaar. Snijd de blaadjes van de takjes munt heel erg fijn. Pers knoflook en pers sap van 1 verse citroen. Voeg toe en roer goed door elkaar tot er een gladde saus ontstaat. Breng de saus dan op smaak met een vleugje witte peper, zeezout, en een snufje suiker. Laat minimaal een uurtje in de koelkast staan.
Pleun Schipper
Pleun Schipper
2025-10-08 14:27:07
Count answers : 5
0
Maak een knoflook puree met een scheutje zout en knoflook. Pers met je mes op de knoflook zodat die zacht als een puree wordt. Meng de yoghurt, mayonaise, citroensap, zout, knoflook puree en fijn gehaakte peterselie in een kom. Roer goed door elkaar. Voeg nog zout toe op je smaak. Garneer je zelfgemaakte Turkse yoghurtsaus met peterselie.