:

Welke bouillon voor aspergesoep?

Nienke Schouten
Nienke Schouten
2025-11-06 01:30:09
Count answers : 3
0
In plaats van kippenbouillon in pot kun je ook bouillon van kippenbouillonblokjes. In plaats van kippenbouillon kun je ook groentebouillon gebruiken. Schenk de bouillon en het water erbij, breng aan de kook aan en zet dan het vuur uit.
Rick de Boer
Rick de Boer
2025-10-29 21:48:55
Count answers : 7
0
In onderstaand recept maak ik gebruik van groentenbouillon maar je kunt ook prima kippenbouillon gebruiken. Bouillonblokjes 1 of 2 afhankelijk van welke soort, gebruik voor 1 liter (groenten of kippenbouillon)

Lees ook

Welke kruiden zijn lekker bij aspergesoep?

De lekkerste aspergesoep maak je met bieslook, zoals in dit recept. Dit is lekker fris en past goed Lees meer

Wat zijn de ingrediënten van aspergesoep?

Basis aspergebouillon ▢ 4 l water ▢ 1 kg witte asperges ▢ 1 snuf zout ▢ 1 tl suiker Aspergesoep Lees meer

Hendrik Vandenbergh
Hendrik Vandenbergh
2025-10-22 14:54:25
Count answers : 5
0
Groentebouillonblokjes 1 l groentebouillon basis voor kippensoep
Iris de Kok
Iris de Kok
2025-10-20 20:45:31
Count answers : 3
0
We gaan beginnen met eerst een bouillon te trekken van de schillen van de asperges. Dit kan je ook al de dag voordien maken. Schil daarvoor de asperges en verwijder ook het harde achterste. Doe de schillen en de harde achterste stukken in een kookpot met zo'n 1l water. Breng dit aan de kook en laat dit zo'n 15 a 20min zachtjes sudderen. Haal dan door het zeef en vang de bouillon op. Met de schillen gaan we nu niets meer doen.

Lees ook

Hoe breng je aspergesoep op smaak?

Mix de soep, voeg room toe en breng op smaak met zout en peper. Heb je de soep graag wat meer gebon Lees meer

Hoe lang moeten asperges koken in soep?

Laat de aspergebouillon door een zeuf en doe het vocht bij de roux. Voeg de bouillonblokjes en de s Lees meer

Amy de Jager
Amy de Jager
2025-10-07 19:20:12
Count answers : 3
0
Je kunt voor de aspergesoep een bouillon maken van witte asperges. Voor het maken van deze aspergebouillon kun je de schillen en houtige onderkantjes van de witte asperges gebruiken. Je doet de schillen en de onderkantjes met ruim water in een pan en brengt dit aan de kook. Je kunt er een bouillonblokje aan toevoegen of wat zout. Doe de schillen plus de houterige uiteindes in een pan met water en breng aan de kook. Doe er een klein beetje zout bij en eventueel een (groente)bouillonblokje.