:

Hoe lang moeten asperges koken in soep?

Maarten de Ruiter
Maarten de Ruiter
2025-10-30 23:49:22
Count answers : 7
0
Snijd de asperges in kleine stukjes van ongeveer 2-3 cm en zet deze op met wat water en zout. Breng aan de kook en zet daarna het vuur zacht. Laat enkele minuutjes doorkoken en zet dan het vuur uit. Voeg als laatste de stukjes asperge toe en laat even doorverwarmen. Laat enkele minuutjes doorkoken en zet dan het vuur uit. Voeg als laatste de stukjes asperge toe en verwarm goed mee. Laat de asperges enkele minuten meekoken totdat ze zacht zijn. Breng aan de kook en kook ze 8-12 minuten, of totdat ze zacht zijn. Druk de asperges door een zeef of pureer met een blender of stokje totdat glad. Serveer de soep met de garnering van gehakte verse peterselie en/of een schep zure room. Serveer het met gehakte bieslook towards het eind van de kooktijd. 6-8 minuten voor de groene asperges en 12-15 minuten voor de witte. Laat 5-10 minuten sudderen, of totdat de asperges zacht zijn. Laat 8-12 minuten koken, of totdat de asperges zacht zijn.
Micha Oude Heer
Micha Oude Heer
2025-10-27 12:44:15
Count answers : 3
0
Aspergeschillen kook je ongeveer 20 tot 30 minuten om een smaakvolle bouillon voor soep te maken. Ze moeten minimaal 15 minuten trekken.

Lees ook

Welke kruiden zijn lekker bij aspergesoep?

De lekkerste aspergesoep maak je met bieslook, zoals in dit recept. Dit is lekker fris en past goed Lees meer

Wat zijn de ingrediënten van aspergesoep?

Basis aspergebouillon ▢ 4 l water ▢ 1 kg witte asperges ▢ 1 snuf zout ▢ 1 tl suiker Aspergesoep Lees meer

Britt de Gruijl
Britt de Gruijl
2025-10-19 10:07:19
Count answers : 8
0
Breng de asperges met het water in een ruime pan. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat 10 min. staan. Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de schillen en onderkanten toe aan het kookvocht en laat 20 min. trekken. Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Maarten van den Heuvel
Maarten van den Heuvel
2025-10-07 16:02:43
Count answers : 3
0
Laat de hele asperges voor ongeveer 10 minuten mee koken tot ze gaar zijn en haal ze daarna uit de soep. Laat de soep met aspergeschillen nu nog een half uurtje tot een uurtje rustig pruttelen.

Lees ook

Hoe breng je aspergesoep op smaak?

Mix de soep, voeg room toe en breng op smaak met zout en peper. Heb je de soep graag wat meer gebon Lees meer

Welk bouillonblokje in aspergesoep?

Bouillonblokje : kip of groente We gaan beginnen met eerst een bouillon te trekken van de schillen Lees meer

Stef van der Wal
Stef van der Wal
2025-10-07 12:58:45
Count answers : 10
0
Laat de aspergebouillon door een zeuf en doe het vocht bij de roux. Voeg de bouillonblokjes en de slagroom toe aan de soep en laat dit 10 minuten koken totdat er mooie gebonden soep ontstaat. Voeg ook de stukken asperges toe en laat enkele minuten meekoken.