:

Hoe moet je aubergine grillen?

Emma Turan
Emma Turan
2025-10-16 15:30:16
Count answers : 3
0
Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken. Meng het citroensap met 3/4 van de olie. Voeg de gedroogde oregano toe. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met dit mengsel. Gril de aubergine op de braai ca. 3 min. Keer halverwege. U kunt de aubergineplakken enkele uren van tevoren met de olie bestrijken. Bewaar afgedekt tot gebruik.
Sara van Stralen
Sara van Stralen
2025-10-05 02:49:18
Count answers : 9
0
Aubergines roosteren op de bbq en vervolgens afwerken met yoghurt, gemalen komijn, geitenkaas, granaatappelpitjes, pistachenoten en wat paprikapoeder.

Lees ook

Welke kruiden bij gegrilde aubergine?

Rozemarijn voegt een hartige toets toe aan auberginegerechten. Vooral bij gegrilde aubergines geeft Lees meer

Welke kruiden zijn lekker met aubergine?

Er worden diverse kruiden genoemd die lekker zijn met aubergine. Het recept noemt de volgende kru Lees meer

Lisanne Remmers
Lisanne Remmers
2025-10-05 00:01:19
Count answers : 6
0
Snijd de aubergines in plakken of grove blokjes, leg ze in een vergiet en meng met een royale hoeveelheid zout. Laat zo 30 minuten staan zodat het vocht kan onttrekken. Spoel daarna goed af met koud water en dep de plakjes of blokjes droog met keukenpapier. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng in een kommetje de bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, komijn en kurkuma met een klein snufje zout. Giet dit over de aubergine heen en meng met je handen goed door elkaar. Verdeel de aubergine gelijkmatig over het bakblik en zet deze 35 - 40 minuten in de oven tot de aubergine mooi geroosterd is, zacht en goudbruin. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder vet.
Emir van Dagsburg
Emir van Dagsburg
2025-10-04 22:28:26
Count answers : 12
0
Zout de aubergineplakken een kwartier en dep het vocht eraf. Snijd vervolgens de plakken in met de punt van je mes, in een ruitpatroontje. Smeer de aubergineplakken met een kwast in met een laagje olie voor je ze in de pan legt. Smeer de andere kant in als je de plakken omdraait.

Lees ook

Is aubergine goed om af te vallen?

Aubergines bestaan net als komkommers voor een groot deel uit water. Het is dan ook helemaal niet e Lees meer

Sam Janga
Sam Janga
2025-10-04 22:04:58
Count answers : 8
0
Snij het steeltje van de aubergine en snij ze vervolgens in dikke plakken. Leg de aubergineplakken op een bord en bestrooi ze met grof zout. Laat ze gedurende 30 minuten rusten in de koeling zodat het overtollige vocht vrij komt en de aubergines mooier gaan grillen. Spoel de aubergineplakjes nu even af onder koud water en dep ze droog met een keukenhanddoek. Verhit een grillpan op het vuur. Besprenkel de aubergineplakjes met olijfolie, grof zout en peper. Leg ze vervolgens in de grillpan en grill ze 3 à 4 minuten aan elke kant.