:

Hoe rooster ik aubergines op een fornuis?

Liv Terry
Liv Terry
2025-10-10 17:46:06
Count answers : 7
0
Zet een grillpan op hoog vuur en bak ze aan elke kant ongeveer 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines of snijd ze over de lengte in dikke plakken. Besmeer ze met olie en je favoriete kruiden en leg op de bakplaat. Rooster de aubergines in de oven. Halve aubergines hebben ongeveer 30 minuten nodig. De plakken zijn vaak na 20 minuten al klaar.
Nick Bernaards
Nick Bernaards
2025-09-30 07:28:57
Count answers : 9
0
Ik heb geen houtskool barbecue dus ik heb de aubergines boven het gasfornuis geroosterd. Dat werkt ook prima. Je kunt je gasfornuis eventueel beschermen door wat aluminiumfolie rondom de pit neer te leggen voor het geval dat de aubergine gaat “lekken”. Dit was hier niet nodig want door de aubergine regelmatig om te draaien en op het juiste moment van het vuur te halen voorkom je een hoop zooi De andere twee aubergines gaan we om en om grillen op het vuur (of barbecue). Hiervoor leg je de aubergine op het gasfornuis en zet je het vuur aan. Rooster de aubergine rondom zwart totdat deze van binnen gaar en zacht is. Om dit te checken kun je met een vork in de aubergine prikken.

Lees ook

Welke kruiden gaan goed met aubergine?

De Knoflooksletten zijn overal lekker bij. Courgette, aubergine, wortel, prei, broccoli, tomaat en n Lees meer

Welke smaken passen bij aubergine?

Knoflook, olijfolie en citroensap vormen het perfecte trio om de aardse smaak van aubergine subtiel Lees meer

Azra Stoffelsz
Azra Stoffelsz
2025-09-30 06:31:39
Count answers : 6
0
Snijd de aubergines in plakken of grove blokjes, leg ze in een vergiet en meng met een royale hoeveelheid zout. Laat zo 30 minuten staan zodat het vocht kan onttrekken. Spoel daarna goed af met koud water en dep de plakjes of blokjes droog met keukenpapier. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de aubergine over het bakpapier. Meng in een kommetje de bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, komijn en kurkuma met een klein snufje zout. Giet dit over de aubergine heen en meng met je handen goed door elkaar. Verdeel de aubergine gelijkmatig over het bakblik en zet deze 35 - 40 minuten in de oven tot de aubergine mooi geroosterd is, zacht en goudbruin. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder vet.
Loïs Hussein
Loïs Hussein
2025-09-30 02:20:47
Count answers : 0
0
Om aubergine te roosteren houd je de vrucht in z'n geheel boven vuur. Dit kan een barbecue zijn, maar ook gewoon op het gasfornuis. Leg de aubergine op de gaspit en draai om de paar minuutjes, zodat hij gelijkmatig gaart en niet volledig verbrandt aan één kant. Tip: bedek je gasfornuis met aluminiumfolie zodat je na het roosteren het makkelijk kan schoonmaken. Als de aubergine verschrompeld is – dit duurt al gauw 30 tot 50 minuten – is hij klaar. Je zult merken dat de schil verbrand is en afbladdert. Dit is niet erg en zorgt juist voor de rokerige smaak.

Lees ook

Is aubergine goed voor afvallen?

Aubergine is een caloriearme groente maar vult wel. Heel fijn dus om wat pondjes kwijt te raken. E Lees meer

Is aubergine een goede manier om af te vallen?

Aubergines bestaan net als komkommers voor een groot deel uit water. Het is dan ook helemaal niet e Lees meer

Abel Timmermans
Abel Timmermans
2025-09-30 02:11:51
Count answers : 1
0
Je legt de ring met het dakje erop bovenop de gasvlam. Het geheel wordt heel warm en je legt de aubergines of andere soorten groenten er op. Dan begint het wachten en af en toe omdraaien tot de groenten rondom geblakerd en binnenin ingestort is. Zeker bij aubergine is dat altijd even wachten. Eigenlijk is de regel: als je denkt dat ie klaar is, is ie waarschijnlijk nog niet klaar. Je moet wel een gasfornuis hebben om de wonder grill te gebruiken. Alleen de vlam van een gaspit zorgt voor het goed roosteren.