2 eetlepels yoghurt of creme fraiche, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel of theelepel imkerhoning of rijststroop
Meng de kruidenmix naar keuze door het basisrecept.
1,5-2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel selderij, Keltisch zout en peper naar smaak
2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
1 theelepel Curry madras kruiden, ½ theelepel paprikapoeder, ½ theelepel tomatenpuree, ½ theelepel selderij, Keltisch zout en peper naar smaak
mespuntje mosterd, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak
1 theelepel uipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, ¼ theelepel koriander, snuf gemberpoeder, 1 theelepel peterselie, snuf komijnpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
2 eetlepels uitgebakken spekjes, 2 theelepels gerookt paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
kneepje citroensap, 1 theelepel uipoeder, 1,5 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels tomatenpuree, 1 of 1/2 theelepel sambal, flinke snuf komijn, flinke snuf koriander, flinke snuf laospoeder, knoflookpoeder naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak.
1 theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel Parmezaanse kaaspoeder, 1/2 theelepel gedroogde basilicum, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel: 1 theelepel fijngemalen, gedroogde prei