:

Hoe maak je lekkere dipsaus voor chips?

Aimée van de Ven
Aimée van de Ven
2025-10-12 19:36:50
Count answers : 7
0
Doe 2 eetlepels plantaardige Griekse yoghurt en 1 eetlepel plantaardige mayonaise in een kom. Voeg hieraan een halve theelepel knoflookpoeder, een halve theelepel uienpoeder, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 2 theelepels paprikapoeder, een mespunt gerookt paprikapoeder, 1 theelepel mosterd en een theelepel honing of ahornsiroop toe Meng dit door elkaar, proef en breng op smaak met zout en eventueel extra zwarte peper. Als de saus te dik is voeg je een eetlepel water toe om de saus een beetje te verdunnen. Heb je geen knoflookpoeder of uienpoeder in huis, neem dan een geraspt teentje knoflook en een halve geraspte ui als alternatief. Swap de yoghurt en mayonaise voor een plantaardige variant en de honing voor ahornsiroop of agavesiroop om je fiësta dip vegan te maken.
Nick Draaisma
Nick Draaisma
2025-10-04 18:46:54
Count answers : 6
0
Zelf dipsaus maken is echt super makkelijk. Doe in een hoge mengbeker 1 ei, snuf peper, snuf zout, 1 tl azijn, 1tl citroensap, 1tl mosterd en een snufje suiker. Giet hierbij voorzichtig 250 ml zonnebloemolie. Zet nu de staafmixer op de bodem. Zet de staafmixer aan en haal deze voorzichtig en langzaam omhoog. Als je een een romige mayo substantie hebt, haal de staafmixer dan een paar keer op en neer. Spatel de romige dipsaus door en breng op smaak met een snufje knoflookpoeder en uienpoeder. Wil je de dipsaus zuurder, voeg meer azijn of citroensap toe. Wil je hem pittiger, voeg meer mosterd of chilivlokken toe. Meng de kerriepoeder, kurkuma, uienpoeder met een scheutje heet water in een schaaltje. Voeg aan het kerriemengsel 3 flinke eetlepels mayonaise, 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt, 1 tl sriracha, snuf peper, snuf zout en wat fijngesneden bieslook toe. Roer alles goed door elkaar en laat de kerriemayonaise op smaak komen in de koelkast.

Lees ook

Welke kruiden in kruidenkaas?

Gebruik wat je in huis hebt: van basilicum tot bieslook, van tijm tot peterselie. Denk aan salie, or Lees meer

Hoe maak je zelf heksenkaas?

Snijd de prei en peterselie fijn en voeg dit toe aan een grote kom. Voeg dan ook de mayonaise, yoghu Lees meer

Daan van den Velde
Daan van den Velde
2025-09-24 19:02:33
Count answers : 5
0
Niks kan tippen aan een zelfgemaakte knoflooksaus. In ons recept maak je ook de basis van de dipsaus bij de chips helemaal zelf, namelijk mayonaise. Het geheim van onze knoflooksaus zit ‘m in de frisse Salty Lemon-kruiden die we toevoegen. De Gelaarsde Kat Dip is een begrip in Alphen aan den Rijn, maar wij vinden dat heel Nederland kennis moet maken met dit sausje op basis van mayo en oude kaas… Tzatziki mag ook niet ontbreken in dit rijtje met dipsauzen voor bij chips. Deze Griekse saus maak je met yoghurt, komkommer en nog een aantal smaakmakers. De Sour Cream Onion Dip is op zichzelf al een tikkie zuur. Je maakt ‘m met zure room, roomkaas en frisse bosui. Met paprika, feta en een handjevol kruiden maak je binnen no time een heerlijk frisse dip.
Yara Demir
Yara Demir
2025-09-24 13:47:44
Count answers : 7
0
Maak de aioli volgens het recept. Of gebruik 100 gr kant en klare aioli. Voeg hier 1 eetlepel homemade pesto aan toe en meng door elkaar. Meng de feta met een handje bladpeterselie, een handje bieslook, een knoflookteen en wat olijfolie glad in een keukenmachine. Maak de tzatziki volgens het recept. Prak 1 avocado fijn. Voeg dit toe aan de tzatziki.

Lees ook

Hoe maak je dipsaus met mayonaise en paprikapoeder?

Doe 2 eetlepels Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise in een kom. Voeg hieraan een halve theelepe Lees meer

Hoe maak ik dipsaus van Lays?

Basisrecept: 2 eetlepels yoghurt of creme fraiche, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel of theelepel im Lees meer

Noor de Haan
Noor de Haan
2025-09-24 13:33:49
Count answers : 5
0
Pak een leuke kom, voeg alle ingrediënten toe en mix het goed door elkaar met een lepel. Je kan de chips dip een paar dagen bewaren, maar dan moet je wel weer even opnieuw roeren. De curry, peterselie, paprika en knoflook maken de dipsaus nog zaliger. Het is niet alleen super simpel om deze chips dipsaus te maken, maar de smaak is ook echt heerlijk. Deze chips dipsaus is perfect om de dag voor een feestje te maken, want hij is het lekkerst als hij lekker koud is bij het opdienen. Je kan de chips dipsaus een paar dagen bewaren. Dippen maar! Snel alle ingrediënten bij elkaar voegen en roeren in een leuk kommetje. Natuurlijk is deze dip het lekkerst met chips, maar hij is ook erg lekker met een cracker, patat of pretzels. 3 el Griekse yoghurt 2 el mayonaise 1 tl currypoeder 1 tl peterselie kruiden 1 tl paprikapoeder Grote snuf peper en zout Grote snuf knoflookpoeder