:

Hoe maak je zelf heksenkaas?

Bram van Ochten
Bram van Ochten
2025-10-01 23:35:53
Count answers : 6
0
Snijd de prei in kleine stukjes. Doe de roomkaas, de peterselie, de prei, suiker, de mayonaise en het citroensap (en eventueel het teentje knoflook) in een mengbeker of in je keukenmachine. Meng alles goed totdat de prei goed vermaalt is. Heb je nu geen staafmixer of een keukenmachine? Snijd dan de prei en peterselie super fijn en meng vervolgens alles goed met een lepel.
Luka van der Horst
Luka van der Horst
2025-09-24 19:55:59
Count answers : 8
0
Doe alle hierboven genoemde ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en meng het fijn. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je ook een staafmixer gebruiken. Proef tussendoor steeds even of de smaak naar je zin is, misschien wil je zelf iets meer zout toevoegen of wil je het iets gekruider. Snij de prei fijn, gebruik hiervoor het licht gekleurde gedeelte van de prei. Voeg in ieder geval altijd kleine beetjes toe; meer kan altijd, minder niet. Maak een zoetere versie heksenkaas Wil je toch een iets zoetere versie heksenkaas. Voeg dan een klein beetje suiker toe.

Lees ook

Hoe maak je lekkere dipsaus voor chips?

Niks kan tippen aan een zelfgemaakte knoflooksaus. In ons recept maak je ook de basis van de dipsau Lees meer

Welke kruiden in kruidenkaas?

Gebruik wat je in huis hebt: van basilicum tot bieslook, van tijm tot peterselie. Denk aan salie, or Lees meer

Jaylinn de Ruiter
Jaylinn de Ruiter
2025-09-24 18:02:42
Count answers : 10
0
Meng in een ruime kom de zuivelspread of roomkaas met de yoghurt tot een gladde saus. Hak de bosui en de peterselie met een keukenmes zo fijn mogelijk en voeg toe. Pers de knoflook uit boven de kom en meng alles. Proef en breng op smaak met peper en evt zout. Serveer met wortel, repen courgette, paprika, radijs etc.
Ninthe van den Velde
Ninthe van den Velde
2025-09-24 16:00:08
Count answers : 8
0
Snijd de prei in kleine stukjes. Denk aan hetzelfde formaat als wanneer je een ui snippert. Hak de peterselie fijn. Meng de roomkaas, yoghurt, prei en peterselie goed door elkaar. Maak de heksenkaas verder op smaak met peper.

Lees ook

Hoe maak je dipsaus met mayonaise en paprikapoeder?

Doe 2 eetlepels Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise in een kom. Voeg hieraan een halve theelepe Lees meer

Hoe maak ik dipsaus van Lays?

Basisrecept: 2 eetlepels yoghurt of creme fraiche, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel of theelepel im Lees meer

Kayleigh Meijer
Kayleigh Meijer
2025-09-24 15:55:23
Count answers : 7
0
Snijd de prei en peterselie fijn en voeg dit toe aan een grote kom. Voeg dan ook de mayonaise, yoghurt en mosterd toe en meng dit met een garde goed door elkaar. Zet de kom even in de koelkast. Haal dan de kruidenroomkaas uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Voeg nu de kruidenroomkaas toe aan het yoghurtmengsel en meng dit met een garde of spatel goed door elkaar. Proef de heksenkaas en voeg naar wens extra zout en peper toe. Serveer de koolhydraatarme heksenkaas eventueel met snoepgroente of stokbrood.
Isabel Jonker
Isabel Jonker
2025-09-24 14:59:48
Count answers : 7
0
Stap 1 Was de prei. Stap 2 Doe de prei en de peterselie in de foodprocessor. Knijp de citroen uit boven de foodprocessor. Voeg daarna mayonaise, poedersuiker, peper, zout en kruidenkaas toe. Stap 3 Zet de foodprocessor één minuut aan. Trek een zak Bugles chips open en dippen maar! Je Heksenkaas is namelijk direct klaar. Al kunnen we je uit ervaring vertellen dat de heksenkaas de volgende dag nóg lekkerder is. Dan zijn de smaken nog beter ingetrokken en is de substantie iets dikker. De Heksenkaas is eventueel 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Lees ook

Wat is een lekkere dip met dipstokjes?

Aioli wordt gemaakt van mayonaise, olijfolie en veel knoflook. Aioli met van die dipstokjes. Meng de Lees meer

Welke kruiden doe je op kaas?

Naar smaak toevoegen: – Verse kruiden, zoals bieslook, rozemarijn, oregano, basilicum, maar net wat Lees meer