:

Hoe maak ik mijn knoflooksaus minder zuur?

Roan Erdoğan
Roan Erdoğan
2025-09-21 11:50:57
Count answers : 3
0
Eten is te zuur. Gerechten die te zuur smaken, door bijvoorbeeld citroensap, kunnen afgezwakt worden door een tegenovergestelde smaak toe te voegen. Iets zoets zoals suiker, honing of siroop kan helpen. Ook een beetje baking soda kan helpen de zure smaak tegen te gaan. Gebruik hier niet te veel van, anders moet opnieuw zuur toegevoegd worden. Is de tomatensaus te zuur geworden? Dan is een beetje tomatenketchup toevoegen een goed middel om het zure eraf te halen. Ook een schepje appelmoes doet wonderen. Wilt u het gerecht niet zoeter maken, maar liever iets zouter? Dan werkt sojasaus of zout toevoegen ook.
Lena Kurt
Lena Kurt
2025-09-21 10:39:36
Count answers : 2
0
Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar. Pers de knoflooktenen uit en voeg aan de suiker en citroensap toe. Begin met 2-3 teentjes knoflook, voeg later naar smaak eventueel meer toe. Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Goed doorroeren en doe de verse kruiden erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra knoflook toe. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Ik gebruik voor dit recept Zaanse mayonaise omdat deze vettig en een tikje zuur is. De Zaanse mayonaise in combinatie met de rest van de ingrediënten zorgt er juist voor dat deze knoflooksaus zó lekker is. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor elke andere mayonaise die jij lekker vindt.

Lees ook

Hoe maak ik mijn eigen knoflooksaus?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een klein stukje van de top van de bol knoflook, zodat je Lees meer

Hoe lang blijft eigen gemaakte knoflooksaus goed?

Zorg ervoor dat je de zelfgemaakte knoflooksaus in een luchtdichte en gesteriliseerde pot in de koel Lees meer

Ibrahim Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
Ibrahim Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
2025-09-21 08:10:10
Count answers : 4
0
Is je gerecht te zuur? Dit kun je toevoegen: Zoetmiddel: wortels aan een tomatensaus, rietsuiker, honing of agavesiroop Zout: sojasaus, tamari (Japanse, glutenvrije sojasaus) of zout