:

Hoe maak ik mijn eigen knoflooksaus?

Stan Pauwels
Stan Pauwels
2025-09-21 09:44:10
Count answers : 2
0
Je kunt zelfgemaakte knoflooksaus maken door de volgende ingrediënten te gebruiken: 200 gram crème fraîche, 4 eetlepels mayonaise, 2 of 3 teentjes knoflook, 1½ theelepel citroensap, 2 theelepels peterselie, 2 theelepels bieslook, 1 theelepel suiker, zout en zwarte peper. Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar. Pers de knoflooktenen uit en voeg aan de suiker en citroensap toe. Begin met 2-3 teentjes knoflook, voeg later naar smaak eventueel meer toe. Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Goed doorroeren en doe de verse kruiden erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra knoflook toe. Garneer eventueel met een beetje peterselie.
Yfke Güler
Yfke Güler
2025-09-21 08:32:25
Count answers : 3
0
Pers de tenen knoflook uit en snijd de bieslook in stukjes en meng alle ingrediënten door elkaar. Zet het bakje saus in de koelkast totdat je hem gaat serveren. Bereidingstijd: 5 minuten. Lekker als dipsaus met stokbrood of in een broodje shoarma. Vervang de Griekse yoghurt eens door creme fraiche, lekker!

Lees ook

Hoe lang blijft eigen gemaakte knoflooksaus goed?

Zorg ervoor dat je de zelfgemaakte knoflooksaus in een luchtdichte en gesteriliseerde pot in de koel Lees meer

Wat is het verschil tussen Griekse en Turkse knoflooksaus?

In deze knoflooksaus zit veel meer knoflook dan de Turkse knoflooksaus. De specifieke kruiden geven Lees meer

Bryan Perrono
Bryan Perrono
2025-09-21 06:28:38
Count answers : 5
0
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een klein stukje van de top van de bol knoflook, zodat je de knoflooktenen een beetje kunt zien. Leg de bol op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met zout en olijfolie. Vouw de aluminiumfolie dicht en zet de knoflook in de oven voor 20 minuten op 200 graden, totdat de tenen zacht zijn. Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar. Knijp de knoflookbol uit boven de kom en meng goed door. Breng de knoflooksaus op smaak met peper, zout en de verse bieslook.