:

Kan ik kruiden invriezen met olijfolie?

Victor Lucas
Victor Lucas
2025-09-20 21:23:42
Count answers : 10
0
De handigste manier is gebruiken olijfolie en een ijsblokjesvorm. Snijd verse kruiden zoals salie, tijm, bieslook en rozemarijn fijn. Doe de kruiden in een ijsblokjesvorm en vul aan met olijfolie.
Naud van der Wal
Naud van der Wal
2025-09-20 21:13:39
Count answers : 8
0
Verse kruiden kun je zowel nat als droog invriezen. Dit kan ook met (olijf)olie. Extra leuk, op deze manier heb je altijd smaakvolle kruidenolie op voorraad.

Lees ook

Hoe lang kun je zelfgemaakte kruidenolie bewaren?

Je kunt de olie langer houdbaar maken door de olie met de kruiden daarin tot minimaal 80 graden verw Lees meer

Hoe kan je het beste verse kruiden invriezen?

Verse kruiden invriezen kan op twee manieren: door ze fijnsnijden of pureren en vervolgens in een ij Lees meer

Valentijn Willemsen
Valentijn Willemsen
2025-09-20 18:21:05
Count answers : 14
0
Kruiden invriezen in olijfolie klinkt als een eenvoudige keukentruc - en dat is het ook. De combinatie van de versheid van de kruiden en het vet van de olijfolie creëert een magie die veel verder gaat dan praktisch nut. Als je kruiden zoals basilicum, peterselie of rozemarijn invriest, worden ze donkerder en verliezen ze na een tijdje hun smaak. Door de kruiden te weken in olijfolie voordat je ze in de vriezer legt, creëer je een "beschermlaag" die oxidatie vermindert, de essentiële oliën behoudt en de intense smaak veel langer vasthoudt. Hoewel ze bijna allemaal kunnen worden ingevroren in olijfolie, springen er een paar uit: Basilicum: ideaal voor pasta, sauzen en pizza Rozemarijn: heerlijk bij aardappelen, kip en rood vlees Tijm: past goed bij geroosterde groenten en champignons Peterselie en bieslook: dagelijkse favorieten Verse oregano: veel krachtiger dan gedroogde oregano Vermijd kruiden met zeer delicate en vochtige blaadjes, zoals munt of hele koriander, omdat ze hun textuur kunnen verliezen, zelfs met olijfolie