:

Hoe kan ik garnalen op smaak brengen?

Emir van den Broek
Emir van den Broek
2025-09-19 11:44:43
Count answers : 10
0
Marineer de garnalen of gamba’s het liefst minimaal 30 minuten, maar een paar uur mag ook. Maak een marinade van olijfolie, verse fijngesneden peterselie, citroensap, fijngesneden knoflook, een beetje tomatenpuree, oregano, zout en zwarte peper. Meng voor deze marinade limoensap, vissaus, zoute sojasaus, ketjap, fijngesneden knoflook, bruine suiker en currypasta. Het liefst laat je de garnalen ontdooien, want ga je deze bevroren marineren gaat komt bij het ontdooien voor vocht vrij. De meest bekende gamba knoflook marinade is er één waar je een krachtige wijn voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan houtgerijpte Amerikaanse chardonnay, rijke volle viognier met een vleugje hout, gerijpte witte Bordeaux.
Riley van der Berg
Riley van der Berg
2025-09-19 10:25:42
Count answers : 9
0
Garnalen zijn natuurlijk super snel klaar dus de meeste tijd gaat zitten in het laten marineren van de garnalen. Ik raad je aan dat wel echt te doen trouwens, tijd nemen om de garnalen in knoflook te marineren. Maak de garnalen goed schoon en dep ze droog met keukenrol. Doe de olijfolie, knoflook en het citroensap bij de garnalen en schep het geheel goed om. Leg de garnalen bij voorkeur een nacht in de koelkast zodat ze kunnen marineren. Doe de garnalen met de overige knoflookolie in de pan en bak het geheel in 5 minuten op hoog vuur gaar.

Lees ook

Wat passen goed samen met garnalen?

Garnalen passen bij veel soorten groenten – van knapperig tot romig, en van pittig tot fris. Knapper Lees meer

Waar worden Belgische garnalen gepeld?

Noordzeegarnalen worden eerst naar Marokko gestuurd, waar die gepeld worden in fabrieken. De aanvoer Lees meer