Geroosterde amandelen kunnen extra smaakvol zijn, maar de manier waarop ze worden verwerkt, kan ervoor zorgen dat sommige gezonde stoffen verloren gaan.
Amandelen staan bekend om hun voedingsrijkdom.
Ze bevatten een mix van voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, vetten en vitamine E.
Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en reparatie van lichaamsweefsels.
Vezels kunnen bijdragen aan een verzadigd gevoel en ondersteunt een normale spijsvertering.
Vitamine E is een antioxidant die kan helpen bij het beschermen van cellen tegen oxidatieve stress.
Onverzadigde vetten: Amandelen bevatten voornamelijk onverzadigde vetten.
Per 100 gram Voedingstoffen bevat amandel: Energie 609 kcal / 2548 kJ, Eiwitten 20,0 g, Koolhydraten 10,0 g, - Waarvan suikers 3,0 g, Vezels 11,0 g, Vetten 27,5 g, - Enkelvoudig onverzadigde vetten 35,0 g, - Meervoudig onverzadigde vetten 12,0 g, Cholesterol 0,0 mg.