Chili en honingspruitjes meng een eetlepel olijfolie, een theelepel chilivlokken, het sap van een limoen en een eetlepel honing in een kleine kom.
Knoflook en citroenspruiten meng twee eetlepels olijfolie met het sap van een grote citroen.
Balsamico-spruitjes mix twee eetlepels olijfolie, twee eetlepels balsamicoazijn, twee fijngehakte teentjes knoflook en een snuf zout en peper door elkaar.
Spruitjes met sambal meng twee eetlepels sesamolie met een eetlepel sambal.
Parmezaan en knoflookspruiten maak een mengsel van twee eetlepels olijfolie, vier fijngehakte teentjes knoflook, sap van een halve citroen, zout en peper.
Teriyaki-gember spruitjes meng twee eetlepels sesamolie, twee fijngehakte teentjes knoflook, sap van een halve limoen en een centimeter fijngehakte gember.
Soja en honingspruiten doe de spruiten met drie eetlepels sojasaus, twee eetlepels olijfolie, twee eetlepels honing en een teen fijngesneden knoflook.