:

Hoe lang moet ik groenten stomen?

Melle Verhoeven
Melle Verhoeven
2025-09-16 21:47:05
Count answers : 7
0
GroentenStoomtijdAardappels (geschild), 1 tot 1,5 cm dik15 minutenAardappels (geschild), geheel23 minutenAndijvie6 minutenArtisjokken60 minutenAsperges, groen12 minutenAsperges, wit15 minutenAubergine, in blokjes20 minutenBietjes, middelgroot45 minutenBleekselderij, in boogjes15 minutenBloemkool, in roosjes15 minutenBoerenkool, gesneden30 minutenBospeen/wortel, in schuine stukken15 minutenBroccoli, in roosjes10 minutenChinese kool10 minutenCourgette, in plakjes15 minutenDoperwten, vers10 minutenHaricots verts15 minutenKapucijners, vers10 minutenKoolrabi, in blokjes20 minutenMaïskolven, geheel45 minutenPaprika, in blokjes of reepjes6 minutenPeultjes10 minutenPostelein6 minutenPrei, in halve ringen12 minutenRabarber (na stomen suiker na smaak toevoegen)20 minutenRode kool, dun gesneden30 minutenSnijbonen15 minutenSperziebonen, gehalveerd20 minutenSpinazie4 minutenSpitskool15 minutenSpruitjes17 minutenSugar snaps10 minutenVenkel, gesneden12 minutenWitlof, gehalveerd20 minutenWitlof, in reepjes10 minutenWitte kool, dun gesneden30 minutenWorteltjes25 minuten
Juul van der Laar
Juul van der Laar
2025-09-16 19:38:27
Count answers : 4
0
Je hebt speciale stoompannen, stoommandjes en stoomovens om je groente te bereiden. Kan je alle groente stomen? Daar is een simpel ezelbruggetje voor: kun je het koken, dan kun je het ook stoom. Waar je artisjokken minstens 35 minuten stoomt, ben je met sperziebonen al na 12 minuten klaar. Stoom de groente beetgaar. Vul de pan met een laagje water en breng aan de kook. Hang het stoommandje of de vergiet in de pan.

Lees ook

Welke kruiden bij stoofpot?

Laurierblad geeft een subtiele, kruidige toon aan je stoofvlees. Kruidnagel is een intense smaakmak Lees meer

Welke groente past bij stoofpotje?

Bloemkoolrijst is ook een goede optie om erbij te serveren. Niet alleen wordt de saus dan opgenomen Lees meer

Aiden Verschut
Aiden Verschut
2025-09-16 17:20:26
Count answers : 5
0
Prei stomen 15 minuten Rode bieten stomen 25 minuten Groene kool stomen 20 minuten Spinazie stomen 12 minuten Venkel stomen 25 minuten Appel en peren stomen 5 minuten Aardappels stomen 25 minuten Asperges stomen 20 minuten Broccoli stomen 15 minuten Courgette stomen 15 – 20 minuten Bloemkool stomen 15 minuten Maiskolven 25 minuten Peultjes stomen 15 minuten