:

Hoe kan ik groenten stoven?

Yfke van Buuren
Yfke van Buuren
2025-09-16 19:11:33
Count answers : 6
0
Stoven is een kooktechniek waarbij je ingrediënten langzaam gaart in een vloeistof. Bij klassieke stoofgerechten zoals oma’s hachee wordt vlees gecombineerd met groenten en specerijen, maar er zijn ook heel veel vegetarische recepten voor groente stoven. Bij stoven worden ingrediënten langzaam gaart in een vloeistof, waarbij de ingrediënten veel smaak afgeven aan het vocht, dat water, bouillon, curry of tomatensaus kan zijn. Smoren, ook wel braiseren genoemd, is een kooktechniek waarbij je ingrediënten in een gesloten pan op laag vuur gaart. Deze manier van garen is met name geschikt voor ingrediënten die van zichzelf veel vocht bevatten zoals paddenstoelen of groente.
Kevin van Munster
Kevin van Munster
2025-09-16 16:26:21
Count answers : 7
0
Verhit één eetlepel olie of vloeibare margarine per persoon in een stoof- of braadpan met dikke bodem. Bak de ingrediënten van je stoofgerecht. Veel groentesoorten en peulvruchten kun je rauw toevoegen bij stap 4. Voeg voorzichtig het water of de bouillon toe aan de pan. Voeg naar wens kruiden toe en eventueel andere rauwe ingrediënten, zoals groente en/of peulvruchten. Doe de deksel op de pan en breng de inhoud net niet aan de kook. Zet daarna de warmtebron laag en laat de ingrediënten langzaam gaar stoven. Stoven kan ook in de oven. Gebruik hiervoor een ovenbestendige pan en laat de temperatuur niet boven de 80°C komen.

Lees ook

Welke kruiden bij stoofpot?

Laurierblad geeft een subtiele, kruidige toon aan je stoofvlees. Kruidnagel is een intense smaakmak Lees meer

Welke groente past bij stoofpotje?

Bloemkoolrijst is ook een goede optie om erbij te serveren. Niet alleen wordt de saus dan opgenomen Lees meer