Mosterd werkt antibacterieel, verteringswerkend, doorbloedingbevorderend, schimmeldodend, vocht afdrijvend, huidirriterend, slijmoplossend, pijnstillend, zweet afdrijvend en immuniteitstimulerend.
Vitamine A ondersteunt het immuunsysteem, bevordert de wondheling, versterkt de blaasfunctie, sterkt de ogen en draagt bij in de botgroei.
Vitamine B versterkt de zenuwen, is belangrijk in de spieropbouw, ondersteunt de spijsvertering, werkt mee aan wondheling, is leverversterkend, versterkt de stofwisseling, stimuleert de vetafbraak, stimuleert de hersenactiviteit en beïnvloedt de gemoedstoestand.
Vitamine C is belangrijk voor het immuunsysteem, versterkt het bindweefsel, verstevigt het tandvlees, bevordert de concentratie, werkt mee bij wondheling en is belangrijk voor de bescherming en opbouw van de huid, botten en tanden
Vitamine E zorgt voor gezond bloed, is belangrijk voor de bloedstolling, sterkt de ogen, voorkomt ontstekingen en atherosclerose, vertraagt het verouderingsproces en is een natuurlijk conserveringsmiddel.
Natrium regelt de waterhuishouding van het lichaam, is belangrijk in de zuur-base balans en is hematopoetisch
Kalium is belangrijk voor de energieproductie, regelt ook mee de waterhuishouding van het lichaam, neemt deel aan de eiwit stofwisseling en regelt tevens het hart- en -vaatstelsel.
Calcium is onontbeerlijk voor tanden en botten, ondersteunt de bloedstolling en bevordert de impulsoverdracht bij spieren en zenuwen.
Magnesium is belangrijk voor tanden en botten, komt tussen in de instandhouding van de spierfunctie, bevordert de energieproductie en versterkt de zenuwkracht.
Fosfor ondersteunt de bloedstolling, is betrokken in het energie metabolisme en regelt mee de zuur-base huishouding.
Chloor is belangrijk voor de vorming van maagzuren, versterkt het voedingstoffen transport tussen de cellen en reguleert mee de waterhuishouding.
Eiwitten behoren tot de basis bouwstenen van alle cellen.
Zij zijn levensnoodzakelijk voor het organisme.
Essentiële aminozuren moeten via de voeding opgenomen worden omdat het lichaam ze zelf niet kan aanmaken.