:

Zijn mosterdsaus en Dijonmosterd hetzelfde?

Puck Malik
Puck Malik
2025-09-16 16:44:53
Count answers : 4
0
Dijonmosterd is lichtgeel van kleur en heeft een fijne structuur. De mosterd heeft een pittige, scherpe smaak en is lekker kruidig. Hoewel je ’t misschien wél zou denken, is Dijon-mosterd geen ‘beschermde’ soort. Zo mag iets alleen mosterd heten als het product is samengesteld uit een combinatie van mosterdzaad of -meel en azijn. Daarnaast mogen er hooguit 20% droge stoffen in zitten. Dat maakt ‘m ideaal om puur te eten bij een blokje kaas of een stukkie worst, maar ook om mee te koken. Dijon mosterd: pittig, scherp en kruidig Dijonmosterd is dus niet hetzelfde als mosterdsaus of als gewone mosterd.
Jonathan Oosterhek
Jonathan Oosterhek
2025-09-16 10:59:08
Count answers : 5
0
Mosterd die elders werd geproduceerd, moest ‘mosterd in de stijl van Dijon’ of dijonmosterd met een kleine letter ‘d’ worden genoemd. Tegenwoordig geldt die oorsprongsbenaming niet meer en mag elke mosterd die bereid is volgens het basisrecept van Dijon zich Dijonmosterd noemen.

Lees ook

Wat is het verschil tussen mosterd en mosterdsaus?

Mosterdmayonaise ligt wat smaak een beetje tussen mosterd en mosterdsaus in, maar is wel dikker en r Lees meer

Hoe maak je zelf mosterd?

library.no_preview_available Lees meer