:

Welke aardappelen gebruiken voor aardappelsalade?

Jaylinn de Ruiter
Jaylinn de Ruiter
2025-09-29 09:36:19
Count answers : 10
0
Voor een aardappelsalade kun je het beste vastkokende aardappels gebruiken. Deze blijven lekker stevig, ook als je ze in schijfjes of blokjes snijdt.
Elise van den Berg
Elise van den Berg
2025-09-15 14:16:46
Count answers : 5
0
Vastkokende aardappels zijn het beste voor aardappelsalade. Kies voor de variatie eens voor zoete aardappel. Zelf kiezen wij het liefste voor vastkokende aardappels omdat deze lekkere stevig blijft als je hem bijvoorbeeld in blokjes snijd na het koken.

Lees ook

Wat doe je in een aardappelsalade?

Je kunt eigenlijk van alles in je aardappelsalade doen, van een restje tonijn tot wat stukjes augurk Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte aardappelsalade houdbaar?

Bewaaradvies voor dit geopende product 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. 3 maanden in de vriezer. Lees meer

Johannes Lutterveld
Johannes Lutterveld
2025-09-15 12:50:25
Count answers : 7
0
Gebruik in ieder geval vastkokende aardappelen voor een aardappelsalade, zodat ze niet uit elkaar vallen. Dit zijn Annabelle, Frieslander, Bildtstar, Opperdoezer, Roseval en Nicola. Voor vier personen heb je ongeveer 750 gram tot 1 kg aardappelen nodig. 750 gram vastkokende aardappelen
Lieke van Klaarwater
Lieke van Klaarwater
2025-09-15 11:40:32
Count answers : 7
0
Geschikte aardappelen zijn Nicola’s of Bevelanders, die zijn het hele jaar verkrijgbaar. Andere vastkokers die goed werken in je aardappelsalade, zijn Eerstelingen, Charlottes, Frieslanders of Lady Valery. Je aardappelsalade ziet er mooi uit als je aardappelen kiest met een rood schilletje, zoals Roseval-aardappelen of Bildtstars. Liggen er truffelaardappelen in de winkel, die zijn geweldig voor een aardappelsalade, want ze zijn – ook na het koken – knalpaars. Ook het culinaire Opperdoezertje is geschikt voor een salade.

Lees ook

Welke aardappels voor huzarensalade?

Met (iets) kruimige aardappels krijg je een smeuïge huzarensaladesalade. Gebruik je vastkokende aar Lees meer

Moet je aardappelen na het koken met koud water afspoelen voor aardappelsalade?

Afspoelen met koud water werkt minder goed. Resistent zetmeel ontstaat wanneer bijvoorbeeld gekookt Lees meer

Vajèn Smits
Vajèn Smits
2025-09-15 09:24:17
Count answers : 13
0
Ga voor een vastkokende aardappel zoals de Belle de Fontenay, Jazzy, Gala of Alliance. Die houden hun vorm beter tijdens het koken en zorgen voor een stevige textuur in de salade. Wil je een aardappelsalade maken met aardappelen in de schil? De hierbovenvermelde aardappelvariëteiten hebben allen een gladde, fijne schil en hoeven dus niet geschild te worden. Dat geldt ook als je een aardappelsalade met krieltjes wilt bereiden. Je hoeft de aardappelen enkel goed af te spoelen voor je ze kookt.