:

Is er verschil tussen tahin en tahini?

Evie van Wijland
Evie van Wijland
2025-09-15 05:22:38
Count answers : 3
0
Tahin (ook wel tahini genoemd) is simpelweg een pasta gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. De textuur is vrij dun en olie-achtig, en de smaak is erg sterk en tegen het bittere aan. Dit geldt overigens ook voor zelfgemaakte tahin. Zelf zijn we fan geworden van de tahin uit Israël. Deze is veel dikker van structuur (vergelijkbaar met die van hummus), subtieler van smaak en kun je veel meer van gebruiken zonder dat het te veel overheerst. Anders dan tahin is tehina (uitgesproken als ’techiena’) meer een soort saus. De basis is tahin en het wordt verder op smaak gebracht met een beetje citroensap en zout.
Willem van der Heijden
Willem van der Heijden
2025-09-15 04:40:47
Count answers : 4
0
Tahin en tahini zijn beide populaire pasta’s gemaakt van sesamzaadjes. Het verschil tussen de twee zit hem voornamelijk in de bereidingswijze en textuur. Tahin is een smeuïge pasta gemaakt van geroosterde sesamzaadjes, terwijl tahini een pasta is gemaakt van sesamzaad zonder te roosteren. Tahin wordt vaak gebruikt in hartige gerechten en als smaakmaker in midden-oosterse gerechten zoals hummus en falafel. Tahini wordt meer gebruikt als basis voor dressings en sauzen, en is een essentieel ingrediënt in gerechten zoals baba ganoush. Je kunt tahini gebruiken als substituut voor tahin in recepten zoals tahini-dips en sauzen, terwijl tahin een goede toevoeging kan zijn in plaats van tahini in gerechten zoals shoarma.

Lees ook

Waar wordt saus tahin van gemaakt?

Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Tahinsaus wordt bereid door een aantal eetlepels sesampas Lees meer

Hoe wordt tahin gemaakt?

library.no_preview_available Lees meer