Walnoten hebben een gunstige werking op de hersenfunctie.
De polyfenolen en vitamine E in walnoten zorgen ervoor dat oxidatieve schade en ontstekingen in het brein afnemen.
Ook blijken walnoten het LDL-cholesterol minder snel oxideert, waardoor het minder geneigd is om te blijven plakken aan de vaatwanden.
Walnoten kunnen ervoor zorgen dat het risico op fysieke ongemakken 13 procent lager komt te liggen.
De olie in walnoten kan ervoor zorgen dat de nuchtere bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten met 8 procent afneemt.
Walnoten zijn zeer rijk aan calorieën, waardoor je zou denken dat je er snel dik van wordt.
Onderzoek toont gelukkig anders aan.
Allereerst blijkt dat de energieopname van walnoten 21 procent lager ligt dan aanvankelijk werd aangenomen.
Ook blijken walnoten het hongergevoel tegen te gaan, waardoor er per saldo minder wordt gesnackt.
Walnoten zijn rijk aan vezels, eiwitten en vetten, die alle drie kunnen zorgen voor een verzadigd gevoel.
Een studie onder 194 gezonde volwassenen bracht aan het licht dat acht weken lang walnoten eten kan zorgen voor een flinke toename in gunstige darmbacteriën.
Deze bacteriën kunnen weer zorgen voor een hogere aanmaak van butyraat, waardoor de darmwand sterker en gezonder wordt.
Walnoten zijn rijk aan omega 3 vetzuren en zijn daardoor ongunstig voor de omega als ze geroosterd worden.