:

Wat is het geheim van goede crumble?

Tirza Kijk in de Vegte
Tirza Kijk in de Vegte
2025-08-27 19:52:08
Count answers : 3
0
Kan het de verkeerde bloem zijn? Moet het een ander soort suiker zijn? Zet ik de oven te heet, te koud? Ligt het aan die onwillige, geen-zin-om-te-kneden handjes van me? Is mijn karma fout? Staat mijn aureool misschien scheef?
Lorenzo van Doorn
Lorenzo van Doorn
2025-08-27 18:16:59
Count answers : 4
0
Het basisrecept voor crumble is kinderlijk eenvoudig. Je pakt hiervoor één deel suiker, één deel koude boter en 2 delen bloem. Het geheim voor een krokant kruimeldeeg is het gebruik van echt koude boter. Zorg voor koude handen en wrijf de suiker en bloem door de boter. Voeg voor de smaak een snuf zout en wat vanille-extract toe.

Lees ook

Wat is de gezondste crumble?

De gezonde appel crumble is heel makkelijk en snel te maken en ik weet zeker dat je er van gaat geni Lees meer

Hoeveel kcal zitten er in appelcrumble?

Calorieën: 387kcal Lees meer

Laurens Vermeulen
Laurens Vermeulen
2025-08-27 17:14:39
Count answers : 3
0
Het geheim van de chef is de crumble voorbakken voordat ie op het fruit gaat. Het voorbakken is simpel en geniaal. Macereren bleek de oplossing om de rabarber eerst van vocht te ontdoen. Door gesneden fruit te mengen met suiker wordt water door osmose aan het fruit onttrokken. Het macereren van rabarber werkt perfect voor een crumble. Door het vochtverlies wordt de rabarber ook wat zachter en kan ie zonder voorkoken zo de oven in onder een laagje van de voorgebakken crumble.
Jet Bozkurt
Jet Bozkurt
2025-08-27 15:53:37
Count answers : 5
0
geen

Lees ook

Waarom is appelcrumble goed voor je?

Appel crumble is goed voor je because it is made with healthy ingredients such as oats, apples, and Lees meer

Is appelcrumble een dessert met weinig calorieën?

Een Bossche bol hetzelfde verhaal. Helaas passen deze niet in een gezond eetpatroon. Nu past er ei Lees meer

Sophie Özer
Sophie Özer
2025-08-27 15:49:18
Count answers : 4
0
Het geheim van goede crumble is dat je het kruimeldeeg los op een bakplaat bakt, waardoor je heerlijk knapperige kruimels krijgt als resultaat. Hoe langer je kneed of mixt, hoe grover je kruimels worden. Wil je het toch wat fijner, voeg dan meer bloem/meel toe. Het is ook een kwestie van de verhouding van de ingrediënten. Als je het kruimeldeeg los hebt afgebakken, kun je het in een luchtdichte verpakking zeker een week bewaren. Er zijn talloze opties wat je kunt maken met kruimeldeeg, zoals fruit crumbles, als topping op cakes of taarten, maar ook bij een dessert of een simpel schaaltje yoghurt met fruit.
Sepp Broek
Sepp Broek
2025-08-27 15:21:08
Count answers : 5
0
Dit basic recept met ingrediënten die je waarschijnlijk wel al in huis hebt. In principe maakt het niet heel veel uit wat voor soort fruit je gebruikt, maar onthoud: hoe rijper hoe beter. De hoeveelheden suiker en citroensap zijn afhankelijk van de smaak van het fruit. Gebruik meer Maïzena als je fruit erg vochtig is, en vice versa. Wil je de topping iets krokanter maken? Voeg dan voordat het de oven in gaat 70 gram havermout of 50 gram gehakte noten toe aan de topping. Gebruik je liever geen gewone bloem? Vervang het dan door bijvoorbeeld spelt- of amandelmeel. En onthoud: de lelijkste crumbles zijn vaak de lekkerste!

Lees ook

Wat is het gezondste ding ter wereld?

Een voedingspatroon is pas gezond als je ook het lichaamsgewicht in rekening brengt. Het mediterra Lees meer

Bevat appelcrumble veel kalium?

geen Lees meer

Loes van den Brand
Loes van den Brand
2025-08-27 14:55:03
Count answers : 4
0
Het geheim is om de bloem en koude blokjes boter samen te knijpen. Dit doe je net zo lang tot er geen losse bloem meer in de kom zit en de boter door de bloem is opgenomen. Knijp ook weer niet te lang want de boter moet niet te warm worden door de warmte van je handen. Op deze manier krijg ik elke keer weer een goede crumble.