Volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst passen in een gezond voedingspatroon.
Ze leveren belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines.
Vezels in volkorenproducten dragen bij aan een goede darmwerking en stoelgang.
Als je elke dag voldoende vezels binnenkrijgt, heb je een lager risico op verschillende ziekten.
Door voldoende volkorenproducten te eten, heb je een lager risico op ziekten.
Elke dag zo’n 90 gram volkorenproducten eten, hangt samen met een 25% lager risico op bepaalde hartziekten.
Elke dag zo’n 60 gram volkorenproducten eten, hangt samen met een 25% lager risico op diabetes type 2.
Elke dag zo’n 90 gram volkorenproducten eten, hangt samen met een 10% lager risico op darmkanker.
Volkoren producten eten leidt ook tot minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel.
Verder verlaagt het eten van 30 tot 60 gram haverproducten per dag in plaats van ‘witte’ graanproducten het LDL-cholesterol.
Als je witte producten (zoals witbrood, witte pasta en witte rijst) vervangt door volkorenproducten (zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst) dan levert dat winst op voor je gezondheid.