:

Kun je de schil van courgette eten?

Nienke Schouten
Nienke Schouten
2025-09-14 06:22:54
Count answers : 3
0
Hij hoeft niet geschild te worden. De schil is diepgeel en het vruchtvlees is lichter van kleur dan bij een groene courgette.
Daan van den Velde
Daan van den Velde
2025-09-14 06:16:51
Count answers : 2
0
Het schillen van een courgette is niet nodig. Net als in de rest van de groente zitten er in de schil waardevolle voedingsstoffen. Daarnaast krijg je met de schil extra vezels binnen, die weer goed zijn voor je spijsvertering. Wel even goed wassen voor gebruik. Courgette kan je rauw eten. Het is zelfs zo dat de goede stoffen die erin zitten beter bewaard blijven als je de courgette rauw serveert. Je kan courgette zelfs met schil eten, spoel hem wel altijd even goed schoon en gebruik het liefste en bio courgette.

Lees ook

Welke kruiden zijn lekker bij courgette?

Gedroogde peterselie: Geeft een frisse, groene smaak die de courgette mooi aanvult. Rozemarijn: De Lees meer

Wat gaat goed met basilicum?

Basilicum doet het altijd goed Basilicum werkt in zoete recepten Basilicum komt bij mij ook vaak v Lees meer

Lizz Franse Storm
Lizz Franse Storm
2025-09-14 04:36:37
Count answers : 2
0
De schil van een courgette is dun, eetbaar, en bevat zelfs veel voedingsstoffen. De schil van een courgette is dun, zacht en bevat een groot deel van de voedingswaarde van de groente. De schil zit vol vezels, antioxidanten en vitaminen, vooral vitamine C en A. Lang verhaal kort; je hoeft courgette dus niet te schillen. Het hangt af van wat jij lekker vindt, maar weet dat de schil een bron van voedingsstoffen is die je niet zomaar weg wilt gooien.