:

Hoe krijg je aardappeltjes krokant?

Jorn Smits
Jorn Smits
2025-09-30 09:09:04
Count answers : 6
0
Je bakt ze gewoon in de koekenpan. In dit recept bak je de aardappeltjes in een mix van boter en olijfolie. De roomboter zorgt voor een heerlijke smaak en een goudbruine kleur. De olie zorgt ervoor dat je de boel heter kunt bakken, zonder dat de gebakken aardappeltjes aanbranden. Je bakt ze gewoon in de koekenpan. Breng een pan water aan de kook. Halveer en was de krieltjes en kook deze 6 minuten. Giet af en laat ze even goed uitwasemen. Verhit een goede scheut olijfolie en de roomboter in een koekenpan. Pel en plet de tenen knoflook en laat deze 2 minuten bakken in de warme olijfolie en roomboter. Voeg de krieltjes toe samen met de oregano en bak de krieltjes circa 15 tot 20 minuten. Breng op smaak met zeezout.
Florian van der Heyden
Florian van der Heyden
2025-09-19 04:09:45
Count answers : 8
0
Laat de aardappels na het schillen weken in koud water. Zetmeel wordt dan uit de aardappel getrokken voor een nóg krokanter gebakken aardappeltje. Gebruik pas zout ná het bakken. Zout onttrekt vocht waardoor er meer vocht vrij komt in de oven wat voor ‘stoom’ zorgt en wat, zoals je zelf denk ik ook wel kunt bedenken, niet perse bijdraagt aan een krokanter aardappeltje. Gebruik een beetje geweld. In de oven schep je ze af en toe om: doe dat gerust met een beetje geweld 😉 en druk ze af en toe een beetje plat: zo krijg je extra veel krokante randjes en kleine stukjes (hét aller-allerlekkerst). Maizena, waar dat al niet goed voor is. Ik weet het; eerst haal je het zetmeel eruit dan voeg je het weer toe? Maar schep gerust een lepeltje erdoor, dat zorg voor een nóg krokanter jasje en dat is precies wat we willen. Geen bakpapier, bak de aardappels direct op de hete bakplaat. Tipje van Eef, ik heb deze set van bakplaten. Die zijn super sterk en bakken niet aan – ideaal voor dit soort gerechten. In tegenstelling tot alles wat je geleerd hebt: breng eerst het water aan de kook en dan voeg je de aardappels toe. Zo blijft de binnenkant lekker zacht na het bakken en krijg je geen droog gebakken aardappel.

Lees ook

Hoe lang moet je zoete aardappel roosteren in de oven?

Rooster de zoete aardappelen in ongeveer 30 – 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 grade Lees meer

Is geroosterde zoete aardappel gezond?

geen Lees meer

Mark Loukili
Mark Loukili
2025-09-12 00:28:04
Count answers : 9
0
Stap 1: voorkoken van aardappelsOm te zorgen dat aardappels van binnen zacht op je bord belanden is het belangrijk om ze voor te koken. Tip: wil je een extra knapperig resultaat? Voeg dan een theelepel baking soda toe. Laat de deksel er daarom af. De aardappels zijn klaar wanneer ze een bruin korstje hebben gekregen.
Zakaria Ismail
Zakaria Ismail
2025-09-05 10:48:55
Count answers : 7
0
Kook de aardappelen met ruim zout en voeg een theelepel natriumbicarbonaat toe aan het kookvocht. Laat de aardappelen koken totdat ze bijna gaar zijn. Giet de aardappels af als ze klaar zijn en laat ze zo snel mogelijk in ijskoud water afkoelen zodat ze niet verder doorgaren. Voor het allerbeste resultaat zet je ze daarna een uurtje in de koelkast. Leg de aardappeltjes op een dubbel laagje stevig aluminiumfolie en giet de olie eroverheen. Sluit de kap en laat ze mooi bruin kleuren. Dat zal ongeveer 10-15 minuten duren maar controleer dat vooral steeds. Keer af en toe een aardappeltje om en kijk of er al een mooie bruine korst ontstaat.

Lees ook

Waarom wordt zoete aardappel niet krokant?

Zoete-aardappelfrietjes worden slap door een combinatie van factoren: de oven staat niet heet genoeg Lees meer

Welk ingrediënt is het beste voor betere geroosterde zoete aardappelen?

4 zoete aardappels, schoongeboend 4 Tbsp. boter zout zwarte peper Lees meer

Jasper van der Brink
Jasper van der Brink
2025-08-27 17:05:41
Count answers : 18
0
Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Was de aardappels goed en snijd ze in blokjes. Doe de aardappels in een kom en voeg de olijfolie en de kruiden toe. Hussel goed door elkaar, zodat alle aardappeltjes bedekt zijn met olie en de kruiden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardappeltjes op de bakplaat. Bak de aardappeltjes voor 20 minuten in de oven. Hussel ze dan even door elkaar en bak ze nog 10-15 minuten. Je kunt de aardappeltjes ook in de airfryer doen. Bak ze dan 20 minuten op 190 graden en schud ze halverwege een keer door elkaar.
Janna de Koning
Janna de Koning
2025-08-27 14:40:17
Count answers : 8
0
Afhankelijk van hoe veel trek u heeft in gebakken aardappels, wordt ongeveer 200 gram per persoon gerekend. Schil de aardappels en snijd ze in stukje, partjes of schijfjes. Kook ze in ruim water, ze morgen echt onder water staan, maar niet helemaal gaat. Dan behouden ze hun stevigheid en garen ze verder als u ze bakt. Giet ze af en laat afkoelen. U kunt ze eventueel even kort op een heel laag vuur droogkoken en daarna af laten koelen. Afkoelen betekent in dit geval totdat al het vocht verdampt is. Zet de pit niet te hoog en schud af en toe zodat ze door de pan schuiven. Niet meteen met een spatel in de weer gaan. Dan is de kans groot dat de aardappeltjes breken. Strooi wat zout over de aardappels en laat ze langzaam bakken. Schud ze om in de pan of gebruik hiervoor de spatel, maar wacht tot de ene kant mooi goudbruin is van kleur voor u ze draait. Leg de aardappels die klaar zijn eventueel op een stuk keuken papier om uit te lekken, het papier neemt het overtollige vet goed op, en doe ze in een schaal en bak de volgende lichting.

Lees ook

Welke temperatuur is het beste voor zoete aardappelen?

Verwarm je oven voor op 200 graden. Rooster ze in ongeveer 25 minuten op 200 graden tot goudbruin. H Lees meer

Hoe zoete aardappel poffen in de oven?

Je hoeft hem alleen goed schoon te maken, eventueel in te prikken met een vork en daarna in aluminiu Lees meer