:

Hoe krijg je aardappeltjes krokant?

Jasper van der Brink
Jasper van der Brink
2025-08-27 17:05:41
Count answers : 6
0
Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Was de aardappels goed en snijd ze in blokjes. Doe de aardappels in een kom en voeg de olijfolie en de kruiden toe. Hussel goed door elkaar, zodat alle aardappeltjes bedekt zijn met olie en de kruiden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardappeltjes op de bakplaat. Bak de aardappeltjes voor 20 minuten in de oven. Hussel ze dan even door elkaar en bak ze nog 10-15 minuten. Je kunt de aardappeltjes ook in de airfryer doen. Bak ze dan 20 minuten op 190 graden en schud ze halverwege een keer door elkaar.
Janna de Koning
Janna de Koning
2025-08-27 14:40:17
Count answers : 2
0
Afhankelijk van hoe veel trek u heeft in gebakken aardappels, wordt ongeveer 200 gram per persoon gerekend. Schil de aardappels en snijd ze in stukje, partjes of schijfjes. Kook ze in ruim water, ze morgen echt onder water staan, maar niet helemaal gaat. Dan behouden ze hun stevigheid en garen ze verder als u ze bakt. Giet ze af en laat afkoelen. U kunt ze eventueel even kort op een heel laag vuur droogkoken en daarna af laten koelen. Afkoelen betekent in dit geval totdat al het vocht verdampt is. Zet de pit niet te hoog en schud af en toe zodat ze door de pan schuiven. Niet meteen met een spatel in de weer gaan. Dan is de kans groot dat de aardappeltjes breken. Strooi wat zout over de aardappels en laat ze langzaam bakken. Schud ze om in de pan of gebruik hiervoor de spatel, maar wacht tot de ene kant mooi goudbruin is van kleur voor u ze draait. Leg de aardappels die klaar zijn eventueel op een stuk keuken papier om uit te lekken, het papier neemt het overtollige vet goed op, en doe ze in een schaal en bak de volgende lichting.

Lees ook

Hoe lang moet je zoete aardappel roosteren in de oven?

Rooster de zoete aardappelen in ongeveer 30 – 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 grade Lees meer

Is geroosterde zoete aardappel gezond?

geen Lees meer