:

Waarom wordt zoete aardappel niet krokant?

Chloë de Gruijl
Chloë de Gruijl
2025-08-27 11:44:08
Count answers : 2
0
Zorg er wel voor dat je ze na het weken goed afdroogt, anders worden ze namelijk niet krokant. Voor en tijdens het bakken van de frietjes in de oven voeg je (nog) geen zout toe. Dit doe je pas als je de frietjes klaar zijn. Zout onttrekt namelijk vocht en kan ervoor zorgen dat de frietjes slap worden. Ook is het belangrijk de zoete aardappelfrietjes goed over de bakplaat te verdelen zodat ze niet tegen of op elkaar liggen.
Jari Post
Jari Post
2025-08-27 09:29:50
Count answers : 2
0
als ze te dicht tegen elkaar aan liggen, worden ze minder knapperig. Truc 1 Door de frieten voor het bakken eerst 30 tot 45 minuten te laten weken in een bak met koud water (en vervolgens supergoed af te drogen), worden ze extra krokant. Zorg wel dat ze door en door droog de bakplaat op gaan! Truc 2 Wil je écht een super-crispy laagje om de zoete aardappelfriet, hussel ze dan in een grote plastic zak met 1 eetlepel maïzena, voordat je ze over de bakplaat verdeelt en olie erover sprenkelt. Zorg dat elk frietje een dun laagje maïzena heeft.

Lees ook

Hoe lang moet je zoete aardappel roosteren in de oven?

Rooster de zoete aardappelen in ongeveer 30 – 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 grade Lees meer

Is geroosterde zoete aardappel gezond?

geen Lees meer

Luca van den Broek
Luca van den Broek
2025-08-27 07:55:20
Count answers : 5
0
Zoete-aardappelfrietjes worden slap door een combinatie van factoren: de oven staat niet heet genoeg of op de verkeerde stand, je gebruikt teveel olie of je husselt ze niet. Zet 'm lager? Dan blijven ze zacht. Met name te weinig olie kan ervoor zorgen dat je frietjes niet krokant worden.