Specerijen zijn dan ook onmisbaar voor een goede tajine. Zoals: piment, koriander, gember, komijn, kaneel en nootmuskaat. Gooi ze in de mix en je krijgt het wereldberoemde kruidenmengsel ‘ras el hanout’ waarmee je de authentieke tajine-smaak aan je gerecht geeft. Ras el hanout kan soms wel uit meer dan 20 verschillende kruiden bestaan. Gelukkig hoef je jezelf geen spierpijn te bezorgen met het malen. Je koopt ras el hanout gewoon kant-en-klaar in de winkels van Jumbo. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de rode peper, de sjalot, de peperkorrels en de gember tot een fijne pasta. Verhit in een tajine of braadpan de olijfolie. Bak de kipblokjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit in de pan de kruidenpasta met de râs al hânout 4 min. zachtjes. Schep de groenten, de aardappelen, de abrikozen en de kip door de kruidenpasta. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de tajine 2 uur afgedekt.