Ja, je kunt soep maken van zoete aardappel.
Niet alleen om frietjes van te maken, ook in de soep doen ze het goed.
Dit doe je door er met een vork in te prikken.
Deze soep met zoete aardappel en paprika is lekker voor in de winter.
Deze soep met zoete aardappel en paprika is: 100% vegan Rijk aan vitaminen en mineralen Glutenvrij Lactosevrij
Deze soep kan geserveerd worden als maaltijdsoep.
Zoete aardappels vullen best flink.
Ik ben gek op zoete aardappels.
Deze soep met zoete aardappel en paprika is erg zoet, maar door er wat chili vlokken aan toe te voegen krijgt hij toch wat meer pit.
Garneer de soep met wat paprika, bosui en koriander voor een extra bite.
Laat je me weten wat je van deze soep met zoete aardappel en paprika vond?
Recept soep met zoete aardappel en paprika
Ingrediënten (Voor een grote pan soep)
Soep 2 middelgrote zoete aardappels (samen 1 kg) 2 rode paprika’s 1 rode ui 2 teentjes knoflook 150 ml kokosmelk 2 blokjes groentenbouillon 1100 ml water 2 theelepels chili poeder Scheutje kokos- of olijfolie
Garnering (Voor 4 personen) 1 rode paprika 1 bosuitje Handje koriander Paar snufjes chili poeder
Benodigdheden Soeppan Staafmixer
Bereiding 1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. 2. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui samen met de knoflook goudbruin. 3. Was de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes. 4. Doe de zoete aardappel samen met de paprika en 1100 ml water in een grote soeppan. Zorg dat alle groenten goed onder water staan. Breng aan de kook en kook 15 minuten. 5. Kijk daarna even of de zoete aardappels al goed zacht zijn.
6. Haal er ongeveer 200 ml water uit met een maatbeker. Hierdoor wordt de soep straks wat romiger.
7. Voeg de kokosmelk, bouillon blokjes en chili poeder toe en roer het goed door elkaar. Daarna pureer je alles met een staafmixer.
8. Garneer elk kommetje met rode paprika (in blokjes), wat fijngehakte bosui, blaadjes koriander en een snufje chili poeder.